Кропивничани хочуть демонтувати зі скверів героїв АТО символи епохи комунізму

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кропивничани просять демонтувати символи епохи комунізму та встановити сучасні пам’ятні знаки на честь загиблих героїв, іменем яких названі два сквери у Кропивницькому: Анатолія Бузуляка та Олександра Кондакова.

Відповідна петицію зареєструвала в системі місцевих електронних петицій волонтер Оксана Червоная сьогодні, 30 вересня.

“Вимагаємо у депутатів міської ради передбачити в бюджеті міста на 2017 рік витрати на приведення до належного вигляду та підтримку в задовільному стані скверу імені Анатолія Бузуляка та скверу імені Олександра Кондакова.

Обидва сквери було перейменовано на виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону Пропаганди їхньої символіки”
відповідно розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 19 травня 2016 № 216-р.

Анатолій Бузуляк та Олександр Кондаков героїчно загинули, захищаючи нашу країну. тому наш святий обов’язок вшанувати їх пам’ять і встановити на їх честь пам’ятні знаки.

На сьогоднішній день в обох скверах встановлені морально застарілі скульптури, які не мають ніякої історичної та художньої цінності та не відповідають сучасному вигляду міста.

Тому вимагаємо демонтувати ці символи епохи комунізму та встановити сучасні пам’ятні знаки на честь загиблих героїв, іменем яких названі сквери.

Також передбачити в бюджеті міста на 2017 рік витрати на озеленення, освітлення та прибирання цих скверів”.

До кінця збору підписів залишилось:

Підписати петицію можна тут

57

Поширити:

Залишити коментар:

коментар