На Кіровоградщині пройде цикл тренінгів з менторства

На Кіровоградщині стартує інноваційна програма захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці  – із використанням унікального естонського досвіду менторства. Про це розповіла під час інформаційної сесії у «Прес-клубі реформ» керівник програми на Кіровоградщині – Вікторія Талашкевич.

Інформаційна сесія стала точкою відліку для інноваційної програми захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці на Кіровоградщині. Під час зустрічі із учасниками інформаційної сесії спілкувалися керівник програми на Кіровоградщині Вікторія Талашкевич, а також гості зі столиці, а саме Євгеній Фомін, директор громадської організації «Фундація Прав Людини» та Анастасія Михайлова, проектний координатор Посольства Естонії в Україні з питань розвитку, співпраці та гуманітарної допомоги. Що цікаво, обоє вони – наші земляки: Анастасія родом з Олександрії, а Євгеній – із Кропивницького.

Посольство Естонії надає різноманітну підтримку цікавих соціальним ініціативам, і одна з них – втілення в Україні досвіду менторства, коли відомі і поважні у регіоні люди виступають наставниками для людей, котрі потребують підтримки, інформації, контактів, бо, наприклад, є вимушено переміщеними особами.

У нашому місті 17-18-19 жовтня відбудеться триденний тренінг, на який запрошуються ті, хто хоче бути наставниками, і ті, хто прагне бути підопічними. Це можуть бути підприємці, внутрішньо переміщені особи, громадські лідери, молодь, люди старшого віку – всі, хто має бажання або поділитися своїми знаннями, або отримати корисну інформацію.

Тренінг, присвячений інноваційному досвіду Естонії у сферах е-маркетингу та самозайнятості з використанням онлайн технологій, триватиме три дні. Вестимуть його естонські та українські експерти. За результатами тренінгу буде сформовано десять менторських пар (наставник + підопічний), які протягом дев’яти місяців спілкуватимуться, обмінюватимуться інформацією.

Директор «Фундації прав людини» Євгеній Фомін анонсував також кілька всеукраїнських заходів – семінарів, тренінгів, – які будуть проведені у рамках програми задля посилення громадського руху жінок переселенців та підвищення професіоналізму у правозахисті лідерів громадських об’єднань внутрішньо переміщених осіб шляхом.

Зареєструватися до участі у тренінгу можна за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdInMM723zpuUhosB9lAfuiMBrqTodiK02o9HCxyxF3bOsu9Q/viewform

Поширити:

Залишити коментар:

коментар