У Кропивницькому відкрили обласний молодіжний центр

Вчора, 28 вересня, у Кропивницькому відбулося святкове відкриття обласного молодіжного центру, що знаходиться на вулиці В’ячеслава Чорновола, 31.

Про це повідомляє сайт КОДА.

Новостворений молодіжний центр, що є громадським проектом, спрямованим на розвиток молодіжного руху в Кіровоградській області, об’єднання ідей молодіжних громадських організацій, а загалом – на реалізацію європейських принципів співпраці влади і молоді, відкрито під патронатом голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка та за підтримки Федерального міністерства закордонних справ на основі рішення Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина через Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні. Координатором цього громадського проекту є керівник Кіровоградського обласного “Інформаційно-ресурсного центру” Ірина Жарова.

Вона провела для гостей невелику екскурсію по молодіжному центру, приміщення якого розділено на кілька зон – центральну (робочу), конференцій та відпочинку, розповіла про функції кожної з них, зазначивши, що над оформленням центру працювали студенти мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Світлана Лобанова та Даніель Зайберлінг провели для представників ЗМІ прес-конференцію, в ході якої заступник голови облдержадміністрації зазначила, що ідея створення такого молодіжного центру витала вже давно. Протягом останніх років обласна влада технічно та організаційно допомагала в її реалізації, надавши для розміщення центру приміщення, посприявши у проведенні його ремонту і т.д.

Основна мета створення такого центру – творчий і професійний розвиток молоді, залучення її до продукування нових програм та ініціатив, спрямованих на розвиток громадянського суспільства та молодіжного руху, але насамперед на прозорий, демократичний, перспективний розвиток умов життя на Кіровоградщини за рахунок втілення цих програм та ініціатив.

– Тому ми дуже сподіваємось на те, – зазначила Світлана Лобанова, – що новий молодіжний центр об’єднає насичену ідеями, найактивнішу і найкреативнішу молодь, а позитивні підсумки від реалізації цих ідей побачимо на результатах розвитку нашої області і країни в цілому.

Заступник голови облдержадміністрації подякувала Фонду Ганса Зайделя, який впроваджує на Кіровоградщині проект “Молодіжний парламент”, за підтримку, адже всі ми розуміємо, що молодь, за якою майбутнє, повинна зростати не лише професійно, а й політично. Аби розуміти процеси, що відбуваються в країні, у світі, в Європейському Союзі. А це особливо на часі, адже Україна визначила основну мету і вибрала свій шлях – шлях до Європи.

Світлана Лобанова побажала молодіжному центру вдалої роботи, успішної реалізації всіх проектів, у тому числі із залученням міжнародних партнерів, і висловила сподівання, що Кіровоградщина, яка є першопрохідцем у створенні молодіжного парламенту, стане центровою не лише у цьому проекті, а й у багатьох інших, підтвердивши свій статус центрального регіону України.

Керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг, зі свого боку, подякував обласній державній адміністрації за підтримку проекту “Молодіжний парламент” та допомогу у відкритті молодіжного центру, який має стати і інтелектуальним центром, і центром політичного розвитку молоді. Адже дуже важливо вчитися політичному управлінню на рівні міста, рівні громади, де ти живеш. Тому що демократичний розвиток починається саме знизу. Даніель Зайберлінг подякував за запрошення на відкриття молодіжного центру і висловив сподівання на таку ж приємну зустріч тут через 5, а то й 10 років.

Керівник обласного “Інформаційно-ресурсного центру” Ірина Жарова при спілкуванні з журналістами зазначила, що першим проектом, який реалізується обласним молодіжним центром, є якраз “Молодіжний парламент”. Сьогодні вранці відбулося перше засідання центральної виборчої комісії, на якому затверджено план подальших дій. Із 14 жовтня розпочинається виборчий процес, а 24 листопада відбудуться вибори до молодіжного парламенту. До його складу ввійдуть представники 42 вищих навчальних закладів області.

– Маємо надію, що проект дійсно стане потужною силою і підтримкою в тій роботі, яку проводимо на Кіровоградщині, – зазначила Ірина Жарова. – Будемо вчити і навчатися політичним процесам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар