Знам’янська лікарня планує купити вугілля у підприємця-земляка, сировину якому постачає власник футбольного клубу ДНР

КЗ «Знам’янська міська лікарня імені А. В. Лисенка» планує закупити у ТОВ “ЄВРОАЛЬЯНС ЛТД” 150 тонн кам’яного вугілля АМ (13-25), витративши на це 516,67 тис. грн.

Про це стало відомо з Оголошення про проведення відкритих торгів опублікованому на порталі публічних закупівель «ProZorro» – пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Згідно розміщенної на «ProZorro» інформації долучитись до торгів виявили бажання 6 підприємств, четверо з котрих запропонували більш вигідну ціну ніж ТОВ “ЄВРОАЛЬЯНС ЛТД”.

Єдиною фірмою, яка запропонувала більшу ціну – 525 тис. грн, та навіть не намагалась її зменшити під час торгів, була ТОВ «Вугільна компанія центр», що належить кропивничанину Юрію Коваленко та жительці Макіївки Ользі Майданік. З моменту створення фірма одразу засвітилась у скандалі, за місяць до офіційної реєстрації ставши переможцем тендеру на постачання вугілля освітянам Маловисківського району. За даними сайту «Наші гроші» «Вугільна компанія Центр» входить до списку підприємств, які восени минулого року постачали антрацит за найвищими цінами.

Пропозиції чотирьох фірм, котрі запропонували більш вигідну ціну за постачання вугілля було відхилено під час розкриття.

Найбільш економічно вигідною виявилась пропозиція ФОП Арсірій Оксани Вікторівни – 330 тис. грн.  Підстав для відхилення пропозиції, котра була на 186,67 тис. грн. дешевшою за пропозицію фірми-переможця, тендерний комітет нарахував аж чотири.

Постійний учасник вугільного ринку ФОП Арсірій Оксана Вікторівна за даними сайту z.texty.org.ua, виграла вже 88 тендерів на суму 66,18 млн грн.

Наступною за ціною виявилась пропозиція ТОВ “OC-НОВА 2007” – 342 тис. грн, однак виявилось, що серед необхідної тендерної документації фірма подала лише копію власного статуту і більш нічого. Відповідно і дану пропозицію було відхилено. Власником ТОВ “OC-НОВА 2007” є одеситка Людмила Суховій. Сама ж фірма встигла виграти до сьогодні 59 тендерів на загальну суму 51,17 млн. грн..

Ще однією відхиленою пропозицією, цього разу з ціною 359,9 тис. грн, була пропозиція ТОВ “Укрвугілляресурс”, яке належить Едуарду Рекуцу та Івану Бабурничу. Останній свого часу встиг попрацювати помічником нардепів від Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» та «Партії регіонів». Тендерний комітет Знам’янської лікарні виявив три невідповідності тендерній документації в поданій формою пропозиції, чого виявилось досить для її відхилення.

Останньою відхиленою пропозицією – 459,75 тис. грн, була пропозиція ПП «Востоксервіс», яка має прописку у місті Павлоград. Власником підприємства, за даними держреєстру, є донеччанин Олександр Первишін, котрий разом з іншими донецькими постачальниками вугілля минулоріч добре заробив на постачанні палива Одещині. Аргументами для відхилення даної пропозиції виявились: відсутність у складі тендерної пропозиції реєстру поданих документів, відсутність листа про ознайомлення з вимогою про надання гарантій виконання договору, а також посилання у зведеній довідці про відсутність підстав для відмови в участі у торгах на ЗУ «Про здійснення державних закупівель», а не ЗУ «Про публічні закупівлі».

У підсумку, протоколом засідання тендерного комітету КЗ «Знам’янська міська лікарня імені А. В. Лисенка» від 26 вересня, переможцем торгів визнано ТОВ “ЄВРОАЛЬЯНС ЛТД” з пропозицією 516,67 тис. грн, та прийнято рішення укласти відповідний договір поставки палива. Тонна вугілля, за умови підписання договору, вартуватиме медзакладу 3,44 тис. грн. Зауважимо, що менше 2 місяців тому, 9 серпня, ця ж  фірма уклала подібну угоду на поставку вугілля аналогічної марки з комунальною установою “Фінансово-господарська група з обслуговування закладів та установ освіти”. Даному закладу вартість тонни вугілля коштувала 2,43 тис. грн.. За даними держреєстру ТОВ “ЄВРОАЛЬЯНС ЛТД” належить 30-річному знам’янчанину Олегу Павленко, котрий зареєстрував фірму в листопаді 2014 року.

Прогорнувши тендерну пропозицію  ТОВ “ЄВРОАЛЬЯНС ЛТД” дізнаємось – практично все нерухоме майно, а також вантажний автомобіль для перевезення вугілля, фірма орендує у знам’янської контори ТОВ «Артмаркет», яка належить місцевому жителю Федору Піско – екс-директору знам’янської ЗОШ №3, котрий у 2008-2009 роках займав посаду начальника відділу освіти Знам’янської РДА. З 2006 по 2010 рік Федір Піско також був депутатом Знам’янської міськради. Крім того ТОВ «Артмаркет» вказана як постачальник вугілля для ТОВ “ЄВРОАЛЬЯНС ЛТД”. Другим постачальником вугілля для  ТОВ “ЄВРОАЛЬЯНС ЛТД” є ТОВ «Фірма «Річна».

Як повідомляє Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Фірма «Річна» зареєстроване у селі Стрюкове, Шахтарського району, Донецької області та має цілий ряд співзасновників серед котрих екс-депутат Стіжківської селищної ради від Партії регіонів Соловйов Валентин Іванович, член громадської ради при Ровеньківській міській раді Луганської області Карташов Сергій Олексійович, а також Карагодіна Лілія Анатоліївна і Мартинюк Світлана Степанівна. Останнім співвласником ТОВ «Фірма «Річна» є житель міста Шахтарськ Сашенков Володимир Павлович.

Виявилось, що Володимир Сашенков, окрім вугільної промисловості цікавиться ще й футболом, а точніше є Президентом федерації футболу міста Шахтарськ. Про його здобутки на цій ниві сам Сашенков минулого, 2015 року, дав розлоге інтерв’ю  одному з вісників ДНР – «Знамя победы», під час якого стали відомі цікаві подробиці життя підприємця.

Про яке саме підприємство точно сказати важко, адже Володимир Сашенков є співвласником багатьох фірм, серед яких ТОВ «Шахта Гєоргіївська», ТОВ «Ліверпулль», ТОВ «Торгівельний дім «Луч», ТОВ «Аякс ЛТД». Вказаний він і як президент ФК «Шахтарськ», який грає у ДНРівській футбольній лізі.

У підсумку маємо – відхиливши дешевші пропозиції Знам’янська лікарня планує закупити дороге вугілля у постачальника, який користуючись орендованими приміщеннями та транспортом поставить вугілля від фірми-виробника із співзасновником днрівцем.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар