Загибель 23 людей на Харківщині та Донеччині сталася не через олександрійську горілку

Прокуратура Харківської області спільно зі слідчими ДФСУ та працівниками УСБУ в області встановили особу виробника сурогатного алкоголю, від вживання якого померло 23 людини у Харківській та Донецькій області. Крім того, було госпіталізовано 22 людини на Харківщині.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківщини.

Нагадаємо, раніше у масовій загибелі людей у Харківській області підозрювали горілку олександрійського виробництва.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, скоріш за все, виробником є 27-річний харків’янин.
«Сьогодні у Харкові слідчі фіскальної служби разом з прокурорами провели 3 обшуки у місцях, де імовірно виготовляли сурогатний алкоголь. Вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини. У виявленому цеху підроблений алкоголь розливався як у тетропаки, так і в скляні пляшки. Вилучене направлено на експертизу», – розповів А. Оганнісян.
Також, за його словами, встановлено ймовірний канал поставки сировини для виготовлення контрафактної продукції. Це один із сусідніх з Харківщиною регіонів.
На даний час зафіксовано 18 летальних випадків у чотирьох районах Харківської області (Вовчанський, Харківський, Ізюмський, Борівський). Ще 22 мешканці цих районів перебувають у лікарнях.
Крім того, ймовірно від цього неякісного алкоголю загинуло 5 людей на Донеччині. Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив начальник обласного управління поліції В’ячесла Аброськін.
Не виключенго, що ці трагічні випадки пов’язані.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар