30-річна жителька Кіровоградщина потребує допомоги для пересадки серця

Дилатаційна кардіоміопатія» – цей діагноз з надзвичайною силою обрушився на ще недавно здорову Людмилу Філяренко (смт. Новгородка, Кіровоградська область) у травні 2014 року. А в 2015 році стан її здоров’я так стрімко погіршився, що жінку терміново госпіталізували до київського Інституту Серця МОЗ України, де повідомили приголомшливу новину – потрібна трансплантація серця.

ФіляренкоКоли розуміння про необхідність такої складної і дорогої операції пробивалося до мозку Людмили, там билася думка про маленького сина Артемку, якому виповнилося лише дев’ять років. Що з ним буде?

Життя змусило Людмилу завчасно стати дорослою і відповідальною. Коли їй було всього 11 років – померла її мати. І в родині з трьома дочками залишився один батько. Біль від втрати дорогої і коханої людини залишилася в родині назавжди. Саме тому, ставши мамою та народивши сина, Людмила завжди знаходила час для свого маленького хлопчика. І коли почула від лікарів свій діагноз і таке страшне слово «трансплантація», вона подумала не про себе, а про Артемку – сенсі всього її життя. Про маленьку людину, яку просто неможливо залишити тут, без її материнської любові.

Людмила зараз працювати не може, їй фізично складно виконувати навіть елементарну роботу по дому. У родині катастрофічно не вистачає грошей не те що на операцію, але навіть на підтримуючу терапію.
Скільки разів пробігаючи очима по рядках з криком про допомогу, ми думаємо про себе – «це випадок, зі мною такого не станеться», але такі випадки не рідкість, і їх все більше і більше, екологія, стреси, неувага до себе і свого здоров’я, – «нежить – сама пройде». Але дилятаційна кардіоміопатія може бути наслідком перенесеної на ногах інфекційної застуди, а далі безвихідь і смерть. Почути такий діагноз в реаліях нашої країни, значить отримати смертний вирок, але є шанс врятувати Людмилу, і багатьох інших людей, на яких впала ця страшна біда.

В Інституті Серця МОЗ України 12 липня 2016 року вже була успішно проведена перша в нашій країні пересадка механічного серця. Це можливість, за яку Людмила хапається з останніх сил, адже механічне серце здатне збільшити її шанси на виживання і допомогти дочекатися трансплантації донорського органу. Ось тільки вартість такого механічного серця є величезною – 118 000 Євро або 3 272 576 грн.

Звертаємося до всіх людей з великим серцем – допоможіть врятувати життя молодої жінки, чуйної, доброї людини і безмежно люблячої мами. Величезне прохання до кожного з Вас – допоможіть, підтримайте Людмилу в її бажанні жити! Будь-яка допомога для хворих, які очікують нове серце, вкрай важлива!

Карта в ПриватБанку, на яку збирають допомогу: 5168 7573 0836 26 41.

Також є реквізити фонду “Серце на долоні”, який через Українську біржу благодійності збирає їй допомогу: Благодійний фонд “Серце на долоні”. Юридична адреса: 02140, м Київ, вул. Мишуги, 8/48 ЄДРПОУ 37432793, МФО банку: 320649 р / 26001060714855 в ВАТ КБ “ПРИВАТБАНК” м Київ Призначення платежу: благодійна пожертва на проект “Боротися за майбутнє”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар