Кіровоградщина заборгувала більше мільйона “Укрзалізниці” за пільговиків

Ілюстрація

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев під час апаратної наради повідомив, що заборгованість Кіровоградщини перед “Укрзалізницею” становить 1 млн 755 тис. грн.

Про це повідомляє сайт КОДА.

“За інформацією ПАТ “Укрзалізниця” протягом І-го півріччя 2016 року регіональною філією Одеська залізниця по Кіровоградській області перевезено пільгової категорії громадян на суму 1 млн 955 тис. грн, з яких компенсовано тільки по Кіровоградському району та по місту Знам’янка 200 тис. грн. Таким чином заборгованість становить 1 млн 755 тис. грн”, – повідомив Коломійцев.

Андрій Коломійцев нагадав, що відповідно до бюджетного кодексу всі території мають право виділяти кошти на компенсацію пільгового перевезення з місцевих бюджетів. Станом на 22 вересня, за його словами, в місцевих бюджетах області на 2016 рік передбачено 1 млн 93 тис. грн. Відтак виділені кошти на увесь рік, навіть не покривають витрати І-го півріччя.

Тому завдання для керівників територій – забезпечити відшкодування заборгованих сум перед залізничниками за пільгове перевезення пасажирів.

Разом з тим заступник голови ОДА підкреслив, що увага і до пільгового перевезення учасників АТО також не повинна послаблюватись.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар