У Кропивницькому активісти розповіли, що жінки – це 50% успіху України

Сьогодні, 27 вересня, голова Кіровоградської асоціації «Громадські ініціативи» розповіла про вирішення гендерних питань у Кіровоградській області. 

Під час прес-конференції «Жінки – це 50% успіху України» обговорювалися питання активізації та підтримки жінок у громадському та політичному житті, врівноваження представництва жінок та чоловіків на ключових позиціях.

Любов Лук’янцева, голова Кіровоградської асоціації «Громадські ініціативи», розповідала про досвід проведення тренінгів для жінок-депутатів, жінок-громадських активісток у Кіровоградській області. За словами Лук’янцевої, жінок в органах влади порівняно небагато, оскільки у районах в органи місцевого самоуправління здебільшого приходять фермери.

«На тренінгах ми розповідаємо жінкам, що головна мета, для якої вони мають прийти в органи місцевого самоврядування – це робота в інтересах територіальної громади. Варто всім депутатам про це пам’ятати. Є чимало викликів, над якими треба зараз подумати. Ми говорили, що політична приналежність місцевих депутатів – це другорядне. Незалежно від того, яку фракцію вони представляють, вони мають діяти в інтересах тих виборців, які за них голосували», – говорить Лук’янцева.

До кола питань, які частіше за все обговорювалися на тренінгах, були наступні: створення МФО як інструмента, що підвищує ефективність роботи депутаток; створення ОСН та ОСББ; роль активних жінок у житті громади; екологічні питання; інфраструктура міжсільських перевезень та стан доріг; скорочення сільських сіл та ФАП.

Як не дивно, але на таких  тренінгах можна було побачити і чоловіків.

«На тренінги також приходять чоловіки. Їх небагато. Спочатку на тренінгах вони себе почувають відособлено та побоюються дескримінації. Але під кінець розуміють, що таке гендер. Потрібно про питання гендеру говорити разом з чоловіками. Бо гендер – це не тільки жінки, а й рівність між чоловіками та жінками в правах та можливостях», – зазначила пані Любов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар