У частини працівників міськради Кропивницького проблеми з антикорупційним законом

У Кропивницькому в деклараціях деяких працівників міської ради, за результатами перевірки згідно антикорупційного закону, виявили приховані земельні ділянки та доходи.

Про це сьогодні, 26 вересня, під час апаратної наради розповіла начальник кадрового відділу Світлана Балакірєва.

За її словами, відповідно до Закону України Про запобігання корупції, декларації за 2015 рік всіх працівників міської ради перевіряла податкова на наявність розбіжностей. За результатами перевірки, у частини працівників знайшли незадеклароване майно та земельні ділянки.

“Податкова має повідомити про ці розбіжності прокуратуру, яка в свою чергу звернеться із запитами на ім’я міського голови. Якщо будуть звернення від прокуратури, то ми будемо вести службове розслідування, і відбирати пояснення у людей щоб розібратися, чому відбулися такі неточності у декларуванні майна та доходів”, – розповіла Світлана Балакірєва журналісту Першої електронної.

На її думку, розбіжності у деклараціях працівників міськради сталися через їх неуважність.

“Якщо людина, наприклад, у декларації вказала автомобіль, але не вказала причеп, то це звичайна неуважність, незнання законів”, – наголосила начальник кадрового відділу.

Світлана Балакірєва запевнила, що у разі звернення прокуратури до міськради, кожен випадок розбіжностей у декларації буде розглянуто окремо.

Нагадаємо, у той же час, всі 237 працівників міськради успішно пройшли перевірку за Законом України Про очищення влади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар