У Кропивницькому поліцейські подарували дітям поні для терапії

«Подарунок», якого так довго очікувала малята, щойно доправили з Херсонщини і продемонстрували вихованцям кропивницького закладу. Відтепер поні використовуватимуть для іпотерапії – спеціальної реабілітації дітей із захворюванням центральної нервової системи та ДЦП.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

Про візит вже добре знайомих їм гостей, малята дізналися після обіду. Начальник поліції області Сергій Кондрашенко разом із керівником управління захисту економіки Андрієм Кумейським дочекалися діток у дворі. Маленькі вихованці дитячого будинку вийшли на прогулянку, де і познайомилися зі своїм новим другом – 5-місячним поні.

unnamed

Відтепер коника вони зможуть бачити під наглядом дорослих, кататися і бавитися з ним. Та, найголовніше, тварину використовуватимуть під час проведення реабілітації малят, що страждають на важкі захворювання.

«Ми щиро вдячні нашим шефам і особисто керівнику поліції області Сергію Кондрашенку, його колегам, усьому колективу за чуйність та добрі справи, – зауважує головний лікар Будинку дитини Петро Пастух. – Іпотерапія – вкрай необхідна нашим вихованцям. Дорослих коней нам час від часу приводили з іподрому, однак робити це часто, зрозуміло, можливості не було. Тепер інша справа. Я упевнений, що до нас зможуть звертатися батьки інших хворих дітей, яким також зможемо допомогти».

В оточенні маленьких діток поні досить швидко адаптувався і пішов вивчати свій новий загон. Малята ж разом зі своїми вихователями, помилувавшись твариною, знову повернулися до приміщення. Тепер усі вони чекатимуть теплих днів.

unnamed (1)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому поліцейські подарували дітям поні для терапії

  1. Головне, щоб не забули, що поні – це жива істота, якій потрібна не тільки жива увага дітей, але й збалансованитй режим харчування:сіно, овес, коренеплоди. Тоді поні буде вдячний усім!

Коментарі заборонені.