Кропивницькі поліцейські розповіли студентам про свій шлях до нової професії

Про функції патрульної поліції та ставлення молоді до новоствореної служби говорили днями в КДПУ ім. В. Винниченка. До навчального закладу завітали інспектори та командир 2-ї роти патрульної поліції.

Про це повідомляєтся на стрінці Патрульна поліція Кропивницького у соцмережі Фейсбук.

– Патрульний поліцейський – це не просто професія, це спосіб життя. Справжній патрульний несе службу не лише у свою зміну, він працює 24 години на добу і 7 днів на тиждень. Ми своїм прикладом надихаємо інших на те, що потрібно змінювати країну і змінюватися самому, – говорить командир 2-ї роти Богдан Рачкелюк.

Патрульні розповіли студентам про свій шлях до нової професії. Хтось вступив до лав поліцейських, щойно закінчивши університет, хтось працював у охоронній службі, а дехто віддав викладацькій справі роки свого життя. Зокрема, Сергій Ткаченко – випускник КДПУ ім. В.Винниченка, пропрацював на кафедрі видавничої справи та редагування 10 років. За словами патрульних, для бажаючих працювати в поліції передусім потрібно усвідомити роль цієї служби.
– Одна з основних функцій поліції – це сервісна служба. Поліцейський – насамперед друг і помічник, – акцентує Сергій Ткаченко.

Як каже патрульна Оксана Білоброва, навіть вже вступивши до поліції, патрульні постійно навчаються, удосконалюють навички, практикуються, як діяти в різних ситуаціях.

Студентів цікавили питання про критерії та вимоги до кандидатів на посади поліцейських, про конкретні випадки в роботі патрульних та приклади хибних викликів.
За словами студентів, молодь схвально ставиться до реформ у правоохоронних органах, підтримує прозору систему формування кадрового складу і сподівається, що поліцейські і в подальшому будуть захисниками для громадян.
Наприкінці заходу студенти подякували патрульним за можливість «живого» спілкування та цікаву розмову. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар