Постраждалий від пожежі корпус Новгородківського ПТУ відремонтуют за 800 тисяч гривень

Для проведення загального комплексу ремонтних робіт у постраждалому влітку від пожежі навчальному корпусі Новгородківського ПТУ № 36 передбачено загалом близько 800 тисяч гривень, повідомляєтся на сайті облдержадміністрації.

З обласного бюджету надано 200 тисяч, ще 200 тисяч гривень виділено Новгородківською селищною радою, таку ж суму сукупно надали сільські ради району. По 50 тисяч гривень має надійти з бюджетів Долинського, Кіровоградського, Петрівського та Устинівського районів, вихідці з яких здобувають професійну освіту у навчальному закладі.

У рамках робочої поїздки до Новгородківського району голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко разом з головою райдержадміністрації Андрієм Кочергою побував у місцевому професійно-технічному училищі, де ознайомився з ходом ремонтно-відновлювальних робіт у навчальному корпусі, який влітку постраждав від вогню, та з умовами навчання учнів на даний час.
Як запевнив директор училища Олег Вєтров, жодних незручностей вони не відчувають. Із постраждалого приміщення заняття перенесено в інші корпуси, місця для учнів повністю вистачає, вони навчаються в одну зміну.
Також, за словами керівника закладу, завдяки добрій профорієнтаційній роботі та роботі з батьками (ті отримали запевнення, що наслідки надзвичайної ситуації ніяк не вплинуть на умови навчання їхніх дітей), нинішнього навчального року стовідсотково виконано регіональне замовлення з набору першокурсників. Загалом у профтехучилищі професії кухаря, кухаря-кондитера, слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, тракториста-машиніста та водія різних категорій освоюють більше 260 дітей.
На сьогодні у постраждалому корпусі вже відновлено дах, тривають роботи по відновленню актової зали та даху над нею.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар