Кропивницький – другий в Україні по забезпеченню знеболювальними паліативних пацієнтів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація www.bbc.com

Кропивницький зайняв друге місце по забезпеченню знеболювальними паліативних пацієнтів серед всіх міст України.

Про це сьогодні, 23 вересня, під час прес-брифінгу повідомив представник Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Володимир Бочаров-Туз.

“Проте в абсолютній цифрі – це лише 23%. Адекватне знеболювання в Кропивницькому – це проблема, як потребує детального вивчення та покращення”, – зазначив Володимир Бочаров-Туз.

За статистикою, 59% всіх паліативних пацієнтів Кіровоградської області отримували знеболювальне. Але ситуація в області нерівномірна:

“Загалом, це двоє із трьох. У Кіровоградському районі знеболювальне отримували всі 100% пацієнтів, а в Світловодську тільки – 3%. 13% паліативних пацієнтів отримують опіати, а 70% – ненаркотичні знеболювальні. У Бобринецькому районі 91% пацієнтів отримували ненаркотичні препарати. Разом з тим, у Новоукраїнському районі – 84% пацієнтів отримували опіати”, – додав представник Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

Підсумовуючи свою доповідь Володимир Бочаров-Туз зазначив, що на сьогодні призначення знеболювальних потребує покращення, адже не завжди відповідає міжнародним стандартам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар