Паліативна допомога на Кіровоградщині сама потребує паліативної допомоги

«Паліативна допомога на Кіровоградщині сама потребує паліативної допомоги: ще не померла, але далека до повного одужання», – так оцінив стан цього аспекту медичної допомоги Володимир Бочаров-Туз представник Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», під час прес-брифінгу у Кропивницькому сьогодні, 23 вересня.

На думку Володимира Бочарова-Туза, головна проблема того, що паліативна допомога не розвинена в нашій області на належному рівні – це не розуміння лікарями, хто ж такі паліативні хворі.

У різних районах дуже контрастна статистика щодо паліативних пацієнтів. Наприклад, кількість паліативних пацієнтів не онкологічного профілю в Новоукраїнському районі – 1, а  в Олександрійському – 157. Те ж саме з кількістю паліативних ліжок – вони є тільки у Кропивницькому (25), Світловодську (7) і в Новоукраїнці (6). У двадцяти районах паліативні ліжка відсутні взагалі.

Для довідки.

Паліативна допомога – це особливий підхід медично-соціальної допомоги пацієнтам, які страждають на важкі форми захворювань та пацієнтам з обмеженим терміном життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар