У Кропивницькому “Рівновагу” слухали серцем

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 22 вересня, у Львівській майстерні шоколаду відбулася презентація збірки «Рівновага» двох кропивницьких поетес  – Ольги Застеби та Наталії Сулими. Презентація проходила у форматі «театру вух», тож кропивничани слухали поезію серцем.

Концепція збірки побудована на рівновазі двох протилежностей – між зовнішнім і внутрішнім світами. Наталія Сулима пояснює зміст, який вона вкладає в назву «Рівновага» так:

«Це спільна книга, побудована на основі того, що хоч і різні з Олею, але наше сприйняття світу схоже – саме жіноче сприйняття. Якби ми були зовсім різними, то цієї збірки не було б. А так – існує рівновага».

Ольга Застеба також поділилася тим, як вона бачить «Рівновагу»:

«Назва виникла стихійно. Коли Наталка спілкувалася з видавництвом вона так і анонсувала нашу збірку – як «Рівновага/равновесие». В цьому не закладалася мовна дисгармонія, чи рівновага на мовному, політичному рівні. Мені ця назва відразу не сподобалася, а потім виявилось, що видавництво пустило в розробку збірку саме з цією назвою і мені треба було змиритися. Моя лірична героїня знаходиться в пошуку цієї рівноваги. Вона розхристана через те, що світ не такий вже «рожевий», не такий вже красивий і прекрасний, як може видаватися. І саме пошук цієї рівноваги – це те, що ми робимо з вами щодня – зранку до вечора. Ми балансуємо».

Презентація була поділена на дві частини – розмова з авторками та безпосередньо читання. Частина поезій читалися у звичайному форматі, а ті, які були більш особливими для поеток у формі «театру вух». Кропивничани охоче пішли на цей експеримент і готові були «слухати серцем».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар