У Кропивницькому відкриють меморіальну дошку класику польської літератури

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

5 жовтня о 13:00  у будинку колишньої чоловічої гімназії («Дім офіцерів») м. Кропивницький, вул. Шевченка, 3 відбудеться  відкриття  пам’ятної дошки класику польської літератури Ярославові Івашкевичу.

“Сердечно запрошуємо Вас на урочисте відкриття  пам’ятної дошки класику польської літератури Ярославові Івашкевичу, який народився в Україні, навчався у нашому місті і навіть, після переїзду до Києва, часто  гостював у своїх  родичів (Шимановських та  Нейгаузів), які надихнули його на дебют та посвяту літературі всього свого життя. Плоди його більш ніж 65 – річної художньої діяльності признано значним вкладом як в польську, так і в світову культуру. Дуже плідною була співпраця письменника з незрівняним композитором Каролем Шимановським, найбільш значущі витвори якого для сцени (чисельні романси і вокальні цикли) були створені на основі лібрето, що належали перу Івашкевича”, – пишуть організатори.

запрошення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар