На Кіровоградщині прокуратурою викрито злочинні дії службовців Держфінінспекції

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Знам’янською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовими особами Державної фінансової інспекції в Кіровоградській області, що завдало збитків бюджету у розмірі 150 тис грн.

Так, посадовцями проведено ревізію фінансово-господарської діяльності в управлінні житлово-комунального господарства виконавчого комітету Світловодської міськради та встановлено факт зайвого перерахування 150 тис грн субвенції з державного бюджету теплопостачального підприємства Світловодська для покриття різниці в тарифах на теплову енергію.

За результатами ревізії інспекцією заявлено позов про стягнення з підприємства безпідставно отриманих коштів. Проте, згодом, позовна заява відкликана у зв’язку з нібито добровільним поверненням коштів. Разом з тим, підприємством до цього часу жодних реальних заходів щодо фактичного відшкодування завданих державі збитків не вжито.

Внаслідок службової недбалості та неналежного виконання своїх службових обов’язків посадовцями Держфінінспекції завдано істотної шкоди державним інтересам.

Відомості внесено до ЄРДР за ч.1 ст. 367 (службова недбалість) КК України.  Досудове розслідування триває.

Крім того, місцевою прокуратурою заявлено позов до господарського суду  Кіровоградської області про стягнення з підприємства на користь бюджету безпідставно отриманих коштів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

Поширити:

Залишити коментар:

коментар