У Кропивницькому ділились враженнями від львівського Форуму видавців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 21 вересня, на факультеті філології та журналістики КДПУ відбулася творча зустріч на тему Форуму видавців, який відбувається щороку у Львові.

Така зустріч у КДПУ проходить третій рік поспіль. Традиційно її організатором є викладач кафедри видавничої справи та редагування Ірина Ткаченко

«Ми помітили, що люди, які вперше почули про форум видавців на такому заході, наступного року їдуть самі. Хто перейнявся книгами, атмосферою, хто вловив драйв поїздки – той обов’язково знайде час та можливість туди поїхати. Тому наша головна мета – змотивувати студентів, показати їм цю можливість, познайомити з досвідом тих, хто там був», – каже Ірина Ткаченко.

DSC_0818

Серед тих, хто розповідав про те, чому ж варто поїхати до міста лева на Форум, і викладач кафедри видавничої справи та редагування Дмитро Шульга. Він розповів про книжки, які лише привертали його увагу, а які він привіз із автографами. Здебільшого – на подарунки. Серед них – Андрій Кокотюха «Гімназист і чорна рука», Ірен Роздобудько «Тут і тепер», Олена Стяжкіна «Мовою бога», Олена Гусейнова «Супергерої», Олена Захарченко «Вертеп. #РоманПроМайдан» та інші.

DSC_0836

Але Дмитра Шульгу на цьогорічному Форумі найбільше вразили не книжки, а колектив «Сестри Тельнюк», які представляли проект «На Шевченко».

«Це проходило в рамках акції «Третій вік» для старших читачів. Запрошення на цей концерт роздавали по пенсійним посвідченням, але нам вдалося дістати запрошення. Це викликало невеликий скандал, хоча виявилося, що місць в залі вистачило на всіх. Виступ був неймовірний – це і голос, і справжній симфонічний оркестр. Вони співали не тільки Шевченка, а і такі собі бонус-треки були – пісні Івасюка, тріо Маренич, а на завершення – «Повертайся живим». Я не збирався весь концерт просидіти, але це було настільки круто, що я залишився до кінця», – ділиться враженнями Дмитро Шульга.

DSC_0811 DSC_0812 DSC_0814 DSC_0816

DSC_0826 DSC_0827

Поширити:

Залишити коментар:

коментар