Кропивницький журналіст презентував свої казки на Форумі видавців у Львові

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Минулих вихідних до Львова з’їхалися видавці та автори книг з усієї України. Серед них і кропивницький журналіст, голова Кіровоградського обласного осередку Національної спілки журналістів Петро Мельник, який презентував маленьким читачам свої казки «Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії».

“Я твердо впевнений – в житті кожної людини має бути казка. А в житті дитини – й поготів. Не пройшло без неї й моє дитинство (Радій Полонський, «Таємниця Країни суниць», «Казкаря Ківагме», Володимир Брагін «В країні дрімучих трав»). А от повернення до казкової теми в дорослому віці сталося за не зовсім казкової ситуації – коли якось став безробітним. Вільного часу стало більше. Якось сиджу на кухні, розглядаю магнітики на стінці холодильника. Зверху на ньому – товстезний «збірник» рецептів, які дружина збирає. Там всяка-всячина – вирізане, переписане, куплене, переказане і т.д., і т.п. От, думаю, прикольно було б, якби це все впало та перемішалось – було б що складати. А ще якби зачепило магнітики”, – розповідає про свої казки Петро Мельник.

Так народилась ідея написати пригодницьку фантастичну розповідь про ледачкувату дівчинку Софійку та її подругу кицьку Асю. У своїй подорожі Софійці треба вчитися готувати, бо їй потрібно не лише зібрати та впорядкувати мамин кулінарний зошит, але й приготувати за кількома його рецептами смачні страви. І лише після того, як герої скажуть, що було дуже смачно, вона зможе покинути цю країну (чи місцевість), щоб вирушити в наступну країну. Рецепти оригінальні, але готові «до вживання». Страви можна приготувати вдома й скуштувати. Кулінарні поради, що в книгах, теж правильні. А використані історичні події, факти та деякі герої – реальні.

Ілюстрації до книг – відомого оригінального художника Федора Лагна. Видаються книги видавництвом «Імекс». Першу книгу вже презентували на Львівському книжковому форумі – в Львівській обласній бібліотеці для дітей:

“Це було живе спілкування автора з дітьми, своєрідна гра – хто дасть найоригінальніші відповіді на запитання, які ставив Петро Мельник. Діти були в захваті. Вони підкорили автора своїми знаннями, умінням висловити думку і допитливістю. Тож автор подарував 3 примірники найактивніших діткам. До речі, «Дивовижні подорожі Соні й Асі до Скандинавії» на Форумі мала колосальний успіх – батьки з радістю купували цю книгу для своїх дітей. А також ми неодноразово чули схвальні відгуки від інших видавництв про нашу книгу, – розповідає менеджер з видавничої діяльності видавництва “Імекс-ЛТД” Тетяна Костюк, яка координувала презентацію кропивницьких книг на Форумі.

NzZtVJBBCYM

“Дітям було цікаво. Вони допитливі й активні, але, відчувається, не всі люблять читати й не всі читають, на жаль, – ділиться враженнями від презентації та Форуму загалом Петро Мельник, – Відвідувачів – десятки тисяч, книг – сотні тисяч. Хотілося б все прочитати, але тоді буде ніколи писати”, – жартує автор.

 chxpOAaJy7A

js6Gezdhylk

__GJ5Ed87Dg

Фото “Імекс-ЛТД”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кропивницький журналіст презентував свої казки на Форумі видавців у Львові

  1. Дитячу книжечку бачила на власні очі. Дуже мальовнича та повчальна. Бажаю всим придбати.

Коментарі заборонені.