Протягом літа у шкільних таборах Кропивницького відпочили понад 4600 дітей

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Закінчилося літо, а разом з ним завершився і період літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2016 році.

Пише сайт міськради Кропивницького.

Його підсумки підвела начальник відділу сім’ї та молоді міської ради Людмила Дорохіна під час апаратної наради сьогодні, 19 вересня.

Змістовним відпочинком у поточному році було охоплено 4625 дітей, що від загальної кількості дітей шкільного віку становить 20 %, з них:
149 – діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;
106 – дітей з обмеженими можливостями;
220 –  дітей з багатодітних  та малозабезпечених сімей;
336 – дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть участь у проведені АТО;
46 – дітей, батьки яких постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС;
23 – дитини осіб, тимчасово переміщених з окупованих територій проведення антитерористичної операції.

Основними пріоритетами відпочинку дітей влітку 2016 року, відзначила Людмила Дорохіна,  була організація профільних загонів мовного, художньо-естетичного, економіко-правового,спортивного та хореографічного напрямків, робота центрів естетичного виховання та позашкільних навчальних закладів.

З метою організації змістовного дозвілля для дітей у місті функціонували 20 центрів естетичного виховання при загальноосвітніх навчальних закладах та 5 позашкільних навчальних закладів. Діти відвідували  обласний художній музей, Літературно-меморіальний музей  І. К. Карпенко-Карого, Меморіальний музей М. Л. Кропивницького, Картинну галерею «Єлисаветград», Музей О.Осмьоркіна, обласну бібліотеку для юнацтва та обласну бібліотеку для дітей ім.Т.Г.Шевченка, обласну філармонію, обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Центр дитячої та юнацької творчості, міську станцію юних техніків тощо.

З міського бюджету було виділено 148,3 тис. грн. для організації харчування дітей пільгових категорій в дитячих закладах відпочинку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар