Міністерство охорони здоров’я допомагатиме медвишу в Кропивницькому

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
У рамках робочої поїздки до Кіровоградської області, виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун відвідала реконструйований перший корпус дитячої обласної лікарні, де, зокрема, оглянула інфекційне, травматологічне та відділення для лікування новонароджених та недоношених дітей.
Наразі, у нещодавно відремонтованих, світлих та просторих палатах вже перебувають на лікуванні маленькі пацієнти.
Нагадаємо, що у дитячий обласній лікарні може одночасно лікуватися до 400 дітей. Кожного року через відділення лікарні проходять 11-12 тисяч маленьких пацієнтів з усієї області.
Після ознайомлення з медичним закладом, Уляна Супрун відзначила, що він є одним з кращих центрів з надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню.
Далі вона завітала до Донецького національного медичного університету імені М.Горького, який після початку російської агресії на Сході України залишив зону, окуповану незаконними збройними формуваннями. Зокрема в Кропивницькому зараз діє медичний факультет №2.
З цього року у навчальному закладі навчаються 200 майбутніх лікарів, які залишаться на Кіровоградщині та працюватимуть у лікарняних закладах області.
Ректор медичного вишу Юрій Думанський відзначив, що у наступному році кількість студентів планується збільшити, зокрема, й за рахунок іноземних студентів, кількість яких з часом планується довести спочатку до 400, а згодом до 1000 чоловік. Відповідно, розглядатиметься питання щодо впровадження у медичному університеті викладання предметів, окрім англійської, також французькою та іспанською мовами.
Незважаючи на те, що значна частина матеріально-технічної бази медичного вишу залишилася на окупованій території, на переконання проректора з економіки та адміністративно-господарської роботи Олександра Попадинця, керівництво вишу налаштовано уже за кілька років відновити славу Донецького національного медичного університету імені М.Горького, як одного з кращих медичних освітніх закладів України.
Уляна Надія Супрун оглянула навчальні аудиторії, де встановлені нові меблі та обладнання, а також відвідала анатомічний та кабінет інформаційних технологій.
Вона також пообіцяла, що Міністерство надаватиме допомогу медичному вишу, який готує фахових лікарів для усієї країни.
На завершення робочої поїздки Уляна Супрун завітала до Українського центру томотерапії. У проектуванні і будівництві лікарні приймали участь кращі онкологи, радіологи, медичні фізики і інженери більше чим десятка країн. Відкриття центру стало можливим завдяки успішній реалізації такого формату співпраці як державно-приватне партнерство. Робота Українського центру томотерапії – це приклад реально працюючої європейської моделі розвитку медицини. По завершенні огляду, Міністр охорони здоров’я обговорила з керівництвом центру томотерапії, обласного онкологічного диспансеру питання подальшого розвитку приватно-державного партнерства у галузі охорони здоров”я.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар