У Кропивницькому стартував регіональний етап всеукраїнської олімпіади з інформатики

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 16 вересня, в КДПУ ім. В. Винниченка з’їхалися студенти із центрального регіону України, аби розпочати підготовку до олімпіади з інформатики, яка відбуватиметься завтра.

До Кропивницького з’їхалися програмісти з Кіровоградської, Дніпровської, Полтавської та Черкаської областей. Під час неофіційного відкриття студентів ознайомили з планом проведення олімпіади та вручили сертифікати учасників. Також провели жеребкування – капітани отримали номера комп’ютерів, за якими їх команда буде працювати під час олімпіади.

Секретар міської ради Кропивницького Сергій Бойко привітав учасників із участю за запросив на заходи, приурочені до Дня міста.

Результати буде оголошено завтра, 16 вересня, о 16:40 будуть оголошені результати регіонального етапу всеукраїнської олімпіади з інформатики. Кращі команди Центру отримують право участі у ІІI етапі Олімпіади у першій (1/2 фіналу першості світу ACM ICPC) або у другій лізі.

Студентська командна олімпіада з програмування веде свою історію ще з 70-х років минулого століття, коли вона була започаткована у США, але згодом керівництво олімпіадою взяла на себе АСМ (асоціація обчислювальної техніки), до змагань залучилися університети з інших країн, нарешті, спонсорами олімпіади виступили провідні ІТ компанії (з 1997 року генеральним спонсором є компанія ІВМ).

Кількість команд та університетів, залучених до змагань, щороку зростає. Так, у 2009 році в ній взяло участь понад 7000 команд з 1931 університету з 88 країн. 100 найкращих команд зійшлися у фінальному турі у китайському місті Харбін. Золотим призером олімпіади стала тоді і команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка, показавши четвертий абсолютний результат.

У травні 2016 року у Пхукеті (Таіланд) відбувся 40-й фінал міжнародної студентської олімпіади. У ньому взяли участь 128 команд. У відбіркових змаганнях, які тривали протягом року, взяли участь 40266 осіб, які представляли 2736 університетів зі 102 країн світу (серед них і 6 команд нашого університету). Бронзову медаль (одинадцятий абсолютний результат) здобула команда Львівського національного університету.

Про результати І етапу 2016 року у Центральному регіоні та про перебіг ІІ етапу читайте на сторінці «Олімпіада ACM ICPC 2016».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар