На Кіровоградщині батьки жартівників-замінувальників відповідатимуть перед законом

Поліцейські викрили двох неповнолітніх у неправдивому повідомленні про замінування школи.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області.

«Жартівниками» виявилися мешканці одного з сіл Устинівського району, 11 та 13 років. За необдуманий вчинок підлітків доведеться відповідати їх батькам.

7 вересня до відділення поліції надійшло повідомлення від колег із сусідньої області про те, що вони отримали телефонний дзвінок про замінування школи в селищі Устинівка.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, фахівці-вибухотехніки, рятувальники, медичні працівники. Учнів та педагогічний колектив евакуювали. У результаті проведення обстеження приміщення навчального закладу жодних вибухонебезпечних предметів поліцейські не виявили.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

У ході розслідування працівники поліції встановили осіб, причетних до скоєння правопорушення. Ними виявилися двоє неповнолітніх, що проживають і навчаються в одному з населених пунктів Устинівського району. На перерві після уроку товариші посперечалися, хто з них зможе зателефонувати до поліції та повідомити про злочин. Старший взяв у молодшого телефон, набрав номер «102» і розповів про закладення вибухівки у школі районного центру.

Зважаючи на те, що обидва хлопчики не досягли віку кримінальної відповідальності, їх батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Працівники поліції нагадують громадянам, що згідно зі ст. 259 ККУ за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо подібні дії спричинили тяжкі наслідки або вчинені повторно – термін ув’язнення може сягнути 8 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар