У Кропивницькому запускали дрони

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 13 вересня, до Кропивницького завітала Українська Асоціація Перегонів на Дронах (Ukrainian Association of Drone Racing), яка презентувала у КЛА НАУ свої літальні апарати.

Технічний директор Української асоціації дрон-рейсингу Ілля Дашивець розповів про дрон-рейсинг як з вид спорту, який є новим як в Україні, так і у світі. За словами Дашивеця, це все дещо схоже на літаки, якими можна керувати за допомогою пульту дистанційного управління. Є дрон (безпілотний літальний апарат), окуляри, у які можна спостерігати траєкторію польоту дрона, та пульт керування.

 «Це симбіоз між технічним видом спорту та кібер-спортом – дещо схоже на комп’ютерні ігри, але політ при цьому справжній. Все серйозніше, ніж здається на перший погляд. Для таких змагань будуються або облаштовуються спеціальні траси. На змаганнях із дрон-рейсингу можна вигравати гроші. Наприклад,  на чемпіонаті, який проходив у м. Дубай (ОАЕ), переміг 15-річний хлопець та забрав із собою 370 тисяч», – розповів Ілля Дашивець.

Після презентації можна було на власні очі побачити, як все працює, і навіть подивитися в окуляри на політ дрона.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар