На Кіровоградщині «радикал» не поспішає сплачувати майже 2 млн грн штрафу за розорення заказника

Господарський суд Кіровоградської області після скарги керівника Олександрійської місцевої прокуратури розгляне питання, щодо дій (бездіяльності) державного виконавця щодо виконання наказу про звільнення Приватним підприємством “Агрофірма “Центр”  самовільно зайнятої земельної ділянки та відшкодування шкоди в сумі 1,94 млн грн. Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Кіровоградської області.

Про це пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Як повідомляло раніше видання «Наші гроші» у 2006-2011 роках вище вказана агрофірма самовільно розробляла 96,8 га ботанічного заказника загальнодержавного значення «Садківський степ».

У 2012 році суд зобов’язав «Центр» звільнити ділянку, привівши її у придатний до використання стан, і стягнув майже двомільйонні збитки на користь Криниченської сільради на території якої розташований заказник.

У березні 2015 року Агрофірма «Центр» подала заяву про перегляд справи за нововиявленими обставинами. Підприємство вказувало, що в судовому порядку було спростовано причетність директора агрофірми до розорення земель заказника, відхилено висновки екологічної та земельно-технічної експертиз, як докази, що підтверджують вину директора в інкримінованих йому злочинах. У підсумку Вищий господарський суд закрив провадження за заявою «Центру» у зв’язку зі спливом трирічного строку для звернення про перегляд справи за нововиявленими обставинами.

Через 5 місяців після винесення відповідної постанови на адресу господарського суду надійшла скарга Керівника Олександрійської місцевої прокуратури з вимогою зобов’язати Устинівський районний відділ ДВС Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області відкрити виконавче провадження по примусовому виконанню наказу господарського суду Кіровоградської області від 11.04.2012 року. Станом на сьогодні ухвалою госпсуду справу прийнято до свого провадження.

Засновником і директором ПП «Агрофірма «Центр» є Гоча Мдзінарашвілі, який з 2006 року є депутатом Устинівської райради та вже тричі, за період свого депутатства змінював власні політичні вподобання. У 2006-му підприємець балотувався до ради від «Батьківщини», у 2010-му від Народної партії Литвина, в у 2015 від Радикальної партії Олега Ляшка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар