За порушення правил полювання мисливці Кіровоградщини сплатили майже 6000 грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За участі представників державної лісової охорони постійно здійснюються заходи з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством. Нинішнього року у мисливських угіддях проведено 651 рейд. За результатами перевірок виявлено 34 випадки порушень правил полювання. Сума штрафів, сплачених громадянами, становить 5950 грн.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу Кіровоградського ОУЛМГ.

Більшість порушень відбувається через недотримання ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство», а саме здійснення полювання без наявності встановленого переліку документів: посвідчення мисливця; щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозволу на добування мисливських тварин; дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання та паспорту на собак мисливських порід у разі їх використання під час полювання.

Відсутність хоча б одного із зазначених документів є підставою для накладення штрафу. Для громадян його розмір становить від 102 до 1020 грн., для посадових осіб – від 510 до 1530 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар