У Вільшанському районі відкрилася нова школа

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Першого вересня розпочався новий навчальний рік. Гарно вбрані діти та батьки відвідали святкові лінійки в школах Вільшанського району.

На жаль, школи в с. Мала Вільшанка та с. Калмазове цьогоріч не відкрили свої двері для учнів.

Натомість у районі відбулася інша, неординарна подія – відкриття початкової школи при навчально-виховному комплексі у селі Куца Балка.

На фоні постійних ліквідацій та скорочень, які ми спостерігаємо останні роки, створення та відкриття нової школи є визначною подією для Вільшанського району.

У селі в школу цьогоріч пішли 11 дітей – 3 в перший, 5 в другий та 3 четвертий клас.

Усього в селі 17 учнів початкових класів, але частина з них навчається в Сухоташлицькому навчально-виховному комплексі.

DSC_9176

Навчатимуть дітей троє вчителів: Наталія Кобізюк (директор школи), Лілія Слюсаренко та Оксана Кауліна.
Сільський голова Куцої Балки Георгій Панченко подякував усім за допомогу у відкритті школи і сказав:

«Сподіваюся, у майбутньому, у нас буде не тільки початкова школа, а й девятирічка. А потім, якщо ви всі будете гарно трудитися, і 11 класів».

За словами сільського голови, відновлення діяльності школи виявилось непростим завданням.

«Здавалось, що головне отримати дозвіл в районі, адже саме розпорядженням голови райдержадміністрації п’ять років тому було призупинено діяльність нашої школи. Громада села звернулася до Вільшанської районної ради і депутати прийняли рішення про відновлення школи.

Але провести вчасно ремонтні роботи на базі дитячого садка по облаштуванню класів непросто. Ми не встигали за часом та й вартість ремонтних робіт виявилась значно більшою передбаченого. Тому ми звернулись до народного депутата України по нашому округу Станіслава Березкіна з проханням посприяти в організації робіт. До нас відразу приїхав представник благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» і ми отримали допомогу в ремонті приміщень колишньої адмінбудівлі ПСП «Перемога». Саме цей приклад став рушійною силою в ремонті та облаштуванні приміщень нині відкритої школи. До ремонту долучились батьки школярів, місцеві фермери, підприємці та одноосібники. Я дякую всім не байдужим людям за підтримку», – розповів Георгій Панченко.

В кінці хочемо додати, що цього року вже традиційно першачки всього району отримали подарунки від народного депутата України Станіслава Березкіна – це пакунки із шкільним приладдям, які містять все необхідне для навчання.

DSC_9165

Поширити:

Залишити коментар:

коментар