У Кропивницькому вулицю Роднікову не перейменують у Джерельну, бо така назва вже є

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Топонімічна комісія міської ради сьогодні, 6 вересня, не змогла ухвалити рішення за зверненням мешканців мікрорайону Балашівка, які просили перейменувати вулицю Роднікову на вулицю Джерельну.

Вся справа у тому, що вулиця з такою назвою вже існує на селищі Новому.

Як пояснив член топонімічної комісії Сергій Запорожан, Новенська селищна рада у 2010 році ухвалила законне рішення, і перейменувала одну з вулиць на Джерельну.

Член комісії філолог Світлана Ковтюх наголосила, що назва Роднікова не має права на існування, адже в українській мові такого слова немає.  Такої ж думки притримуються і мешканці Кропивницького, які звернулись до депутата Фортечної райради Дениса Борисова з проханням надати українську назву цій вулиці.

Проте, оскільки у межах міста вже є вул. Джерельна, перейменувати Роднікову логічним простим шляхом немає можливості.

Члени комісії, після обговорень, ухвалили рішення надати відповідь депутату Борисову, у якій запропонували вирішити з місцевими жителями питання надання цій вулиці нової назви. Але, перед тим, депутату Фортечної райради надішлють повний список нових назв вулиць Кропивницького, щоб не було повторень надалі.

14203403_1098779420197706_1075663155_o

Поширити:

Залишити коментар:

коментар