РНБО: З початку “першовересневого перемир’я” не загинув жоден український військовий

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото dt.ua

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

З моменту домовленості про перемир’я 1 вересня, що був ініційований Президентом України, ситуація в районі проведення АТО залишається стабільною. Третю добу поспіль жоден український воїн не загинув, а  кількість порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків залишається низькою. Бойовики жодного разу не застосували важкого озброєння. Однак українські військовослужбовці не втрачають пильність і стоять на позиціях, готові дати відсіч ворогу у випадку будь-якої ескалації.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Перемир’я зберігалося по всій ділянці фронту протягом усієї доби.

Донецький напрямок

Бойовики здійснювали збройні провокації лише поблизу Авдіївки та Верхньоторецького. Усі провокації були з легкої зброї і кожна тривала від 5 до 15 хвилин.

Усього на Донецькому напрямку бойовики 7 разів порушили перемир’я.

Маріупольський напрямок

Ворожі провокації відбулися у Мар’їнці та Красногорівці. Бойовики застосовували виключно стрілецьку зброю. Також поодинокі провокації з боку ворога пройшли в районі Водяного та Гнутового.

Усього на Маріупольському напрямку бойовики 9 разів порушили перемир’я.

Майбутнє покоління українського війська присягнуло на вірність українському народові

Вчора понад 2300 українських патріотів стали курсантами військових навчальних закладів. Курсанти походять з усіх регіонів країни, включно з Донецькою і Луганською областей. Цей рік став особливим, адже близько двохсот курсантів – це воїни, які вже захищали Батьківщину на передовій. Вони стануть гідним прикладом для своїх побратимів. Курсанти склали присягу під час церемонії, де було військове керівництво країни, сім’ї та рідні молодих воїнів, а також представники духовенства.

11121314151617181919-119-219-319-419-519-619-719-819-919-1019-1119-1219-13

Тим часом досвідчені військові-резервісти пройдуть масштабні збори

Протягом вересня, понад 8 тисяч резервістів пройдуть тренування для збереження та підвищення бойових навичок та поліпшення взаємодії між підрозділами. Генеральний штаб ЗСУ видав наказ, що резервістів заборонено залучати до господарських робіт чи стройової підготовку – ці збори використовуються для підвищення боєздатності війська. До програми тренувань входитимуть доукомплектовування частин та бойові стрільби на полігонах. Ще однією метою зборів є відпрацювання доукомплектовування частин і з’єднань силами оперативного резерву у випадку ескалації та дедалі більшої агресії з боку зовнішнього ворога.

Також десантники-мінометники взяли участь у навчаннях в Миколаєвській області

Воїни тренувалися у стрільбі та злагодженості розрахунків 82-мм мінометів у три етапи. Спочатку пройшли теоретичні завдання, потім виконали нормативи зі спеціальної підготовки мінометних розрахунків, і зрештою продемонстрували бойові навички на вогневому рубежі.

2122232425262728

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар