У деяких продуктових магазинах Олександрії перевірка виявила ряд порушень

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із 12 по 26 серпня робочою групою з обстеження об’єктів торговельної мережі міста, у яких реалізуються продовольчі товари, та закладів ресторанного бізнесу було проведено 4 рейди, під час яких перевірено 24 об’єкти.

Пише сайт Олександрійської міськради.

Обстеження були спрямовані на виявлення порушення вимог і правил торгівлі, серед яких: відсутність погодження режиму роботи закладів; цінників на товар; оголошення про заборону продажу підакцизних товарів неповнолітнім особам; куточку споживача; книги скарг і пропозицій; трудових угод із працівниками; відсутність медичних книжок з відмітками про медогляд та інше.

Також робоча група виявляла порушення вимог санітарного законодавства у закладах, а саме: відсутність контролю безпечності кулінарної продукції власного виготовлення; порушення правил та умов зберігання харчових продуктів, прострочення термінів проходження медичних оглядів працівниками, відсутність дезінфекційних засобів, порушенням правил утримання приміщень тощо.

Працівниками магазину «Оптовичок» ФОП Маренич І.О. (вул. 6-го Грудня, 88) та кіоску з продажу шаурми «Дамаск» ФОП Алнукарі О.В. (вул. Козацька, 41) робоча група до обстеження об’єктів допущена не була.

Із працівниками перевірених закладів, фахівці групи провели консультаційно-роз’яснювальну роботу щодо суворого дотримання санітарно-ветеринарних вимог і правил торгівлі у продовольчих магазинах та закладах ресторанного господарства.

Після проведеної роботи до торгового відділу управління економіки міської ради звернулося 6 підприємців з питання погодження режиму роботи їх закладів, зареєстровано 2 книги відгуків і пропозицій, оформлено 3 куточка споживача.

Керівнику управління Держспоживслужби в м.Олександрії направлена інформація про виявлених порушників для вжиття заходів у сфері дотримання вимог санітарного законодавства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар