На Кіровоградщині шукають родичів загиблого сержанта

До обласної державної адміністрації звернулися пошуковці з міжрегіональної пошукової експедиції «Битва за Кавказ», якими  знайдено останки 8 воїнів Червоної армії, які загинули у оборонних  боях  на Північному Кавказі під час Другої світової війни. По  підпису на солдатському котелку одного з них вдалося ідентифікувати як Репала Михайла  К.

В об’єднаному банку даних «Меморіал», де концентруються усі облікові дані і документи про загиблих воїнів у Другій світовій війні,  є інформація про те, що командир відділення зв’язку  277–го стрілецького полку військ охорони тилу Північно-Кавказького фронту молодший сержант Репало Михайло Кирилович, 1920 року народження, уродженець с.Олександрівка Кіровоградської області, який був призваний на службу в Червону армію Кіровоградським   міським військкоматом у 1941 році, вважається зниклим без вісти 18 січня 1943 року під час виконання завдання з розвідки у районі висоти Безіменної у Краснодарському краї Російської Федерації.

У документах у графі про близьких воїна декілька разів по-різному записано ім’я  його батька  – Кирило, Георгій, Корній. Але у обласній Книзі пам’яті містяться дані про  молодшого сержанта Репала Михайла Корнійовича, 1920 року народження, уродженця смт Олександрівка, який загинув у бою 18 січня 1943 року. Місце загибелі і поховання не вказано, але зрозуміло, що саме його останки  знайдені пошуковцями у Краснодарському краї.

Обласна комісія з питань увічнення пам’яті загиблих учасників АТО, жертв війни та політичних репресій просить відгукнутися можливих близьких та родичів Репала Михайла Корнійовича    для повідомлення пошуковців  з міжрегіональної пошукової експедиції «Битва за Кавказ», які приймуть рішення про поховання воїна з відданням належних почестей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар