РНБО: Позиції сил АТО вдруге за літо обстрілюють “градами”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вчора у районі проведення АТО спостерігалося чергове зростання бойової активності ворога. Ще частіше ворог застосовував міномети та артилерію, у тому числі обстрілюючи наш глибокий тил. Так за підрахунками Генштабу, бандформування випустили більше 690 мін та 250 артилерійських снарядів в бік сил АТО на всіх трьох напрямках. Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, особливо активно ці види озброєнь застосовувалися на Донецькому напрямку, де знову ворог застосовував танки. Також вчора окупанти відкривали вогонь з РСЗВ «Град» на Маріупольському напрямку – вдруге за це літо.

Пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Кількість ворожих обстрілів зросла вдвічі – до 25. Гарячими точками залишаються район Попасної, Золоте, Кримське, Жовте  та Станиця Луганська. Бойовики, як і раніше, активізуються під вечір і проводять обстріли до пізньої ночі. У районі Бахмутської траси та поблизу Попасної зафіксована робота ворожих снайперів.

Донецький напрямок

Спокійних ділянок фронту вчора не було. Найбільш гаряче було в районі Світлодарська, в Авдіївській промзоні та в районі Донецького летовища. Поблизу останнього – на лінії фронту Шахта «Бутівка» – Опитне – Піски – ворог знову застосував танки і, починаючи з 7-ї вечора – артилерію. Вчергове противник обстріляв з гармат тиловий район поблизу Кераміка, що за 13 кілометрів від лінії бойового зіткнення. Також потужні ворожі артобстріли відбулися на північних околицях Горлівки.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 46 ворожих обстрілів, що на 9 обстрілів більше ніж попередньої доби. Абсолютна більшість обстрілів були з важкого озброєння.

Як повідомляє військова розвідка, минулої ночі окупанти навмисно обстріляли контрольовану ними територію – Трудовське (Петровський район Донецька) та Ясинувату. Перед цим окупаційна адміністрація роздмухала паніку і залякувала мешканців Трудовського, закликавши їх виїхати з домівок. Залишені власниками помешкання були розграбовані окупантами.

Маріупольський напрямок

Протягом доби ворог не застосовував звичну для цього напрямку ствольну артилерію, натомість щільно обстрілював позиції наших військових з мінометів і одного разу застосував реактивні артилерійські установки «Град» у Красногорівці. Місця найбільшої бойової активності бандформувань – ті що і раніше – ділянка фронту Марї’нка-Красногорівка та Широкине. Також вранці НЗФ провели інтенсивний мінометний обстріл сил АТО в Павлополі, випустивши за більше ніж годину 60 мін. Ще один випадок застосування мінометів відбувся пізно ввечері поблизу Тарамчука.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів. З них – половина з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 3 польоти ворожих БПЛА, зокрема 2 – на Луганському напрямку (район Щастя і Попасної), та 1 – на Донецькому напрямку.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 9 – були поранені. Також двоє наших бійців отримали контузію.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Підтверджені втрати противника за минулу добу

6 загиблих та 13 поранених окупантів.

Зокрема, в так званій «7-й бригаді» ворога, що займає позиції на світлодарській дузі, внаслідок «дружнього вогню» важко поранено 4 бойовиків – Дмитро Сидоренко, Олександр Дрогольцев, Володимир Саженін, Віктор Короленко. Вогонь вівся зі 122-мм гармат з метою боротьби з дезертирством.

Інформація ГУР МОУ

З Росії прибула чергова партія підкріплення для бойовиків. В Макіївку переміщено 17 вантажівок «Урал» з боєприпасами. Так звана «7-а бригада» російсько-окупаційних військ отримала 3 БТР (після проведення ремонту), 4 вантажівки КамАЗ, та 2 автомобілі УАЗ.

Натомість у так званій «2-й бригаді» противника через дефіцит палива виникли проблеми з проведенням планової ротації особового складу на передових позиціях.

Служба безпеки України затримала бойовика так званої «ЛНР»

Зловмисник перебував в одному з «казачіх» бандформувань з серпня 2015 року та збирав розвіддані для корегування вогню артилерії ворога у Луганській області. Правоохоронці затримали чоловіка, коли він намагався перейти лінію розмежування поблизу селища Золоте Попаснянського району.

Інший учасник «казачого» бандитського угруповання на Донеччині вирішив добровільно співпрацювати зі слідством

Він зробив цей крок, щоби отримати можливість повернутися до мирного життя. Майже 9 місяців він охороняв будівлі та зброю, яка була завезена з території Росії, в тому числі за допомоги так званих «гуманітарних конвоїв». Згодом чоловік покинув лави бандформування, адже він відмовлявся брати участь у мародерстві та зазнавав знущань з боку інших бойовиків. Дізнавшись про програму СБУ «На тебе чекають вдома», – він погодився співпрацювати з правоохоронними органами. Зараз триває слідство, після чого суд прийме рішення щодо його звільнення від кримінальної відповідальності.

Вчора розпочалися навчання військовослужбовців НГУ разом з італійськими карабінерами

4-тижневий курс включатиме патрулювання важкодоступних місць, порядок затримання правопорушників, дії карабінерів під час стихійних лих – повеней, землетрусів тощо. Від Національної гвардії в навчаннях братимуть участь 36 військовослужбовців, 2 викладачів Національної академії НГУ, 2 представників міста Золочів.

1112131415161718

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар