Кіровоградщина налагоджує соціальний діалог з Німеччиною

Сьогодні, 30 серпня, члени тристоронньої соціально-економічної ради області на чолі із головою облдержадміністрації Сергієм Кузьменком зустрілися з представником асоціації роботодавців металообробки та електротехнічного машинобудування NORDMETAL (Німеччина) Генрі Циммерманном.

Оскільки на порядку денному зустрічі стояло питання налагодження соціального діалогу в межах регіону і перейняття німецького досвіду під час реалізації цього процесу, найперше Сергій Кузьменко розповів про принципи роботи тристоронньої ради Кіровоградщини, яка власне, і працює над цим завданням в області.

– Робота Ради є одним із важливих шляхів збереження взаєморозуміння в суспільстві, розвитку демократії, забезпечення балансу інтересів працівників, роботодавців та влади. Серед ключових напрямів співпраці влади, роботодавців і профспілок – розвиток виробництва та підвищення рівня зайнятості населення, – наголосив Сергій Кузьменко.

Про те, як налагоджується соціальний діалог в Німеччині Генрі Циммерманну довго розповідати не довелося, адже рівень життя в даній країні говорить сам за себе.

Користуючись нагодою Сергій Кузьменко подякував німецькій стороні за надавану підтримку Україні в цей складний для неї час. Відзначив він і допомогу, яку отримає область від німецького Уряду та неурядових фондів у реалізації різних проектів, як-то ремонт закладів соціальної інфраструктури, наприклад.

Серед питань які обговорювались – наміри Кіровоградщини ввійти до складу пілотних регіонів з реалізації проекту співпраці із асоціацією роботодавців металообробки та електротехнічного машинобудування NORDMETAL. В деталі проекту Генрі Циммерманн наразі не став вдаватися, оскільки наголосив, що перш ніж перейти до підготовки конкретних угод німецька сторона ретельно підбиратиме підприємства, з якими буде готова співпрацювати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар