Школярів Кіровоградщини возитимуть автобуси російського холдингу, який виробляє військову техніку для Кремля

фото kr-admin.gov.ua

Для шкіл Кіровоградщини закупили 25 нових автобусів ПАЗ “Мрія” російського виробництва. Більш того, підприємство, яке збирає ПАЗи входить до холдингу, який виготовляє віськову техніку для армії Кремля.

Сьогодні, 29 серпня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко спільно з головою облради Олександром Чорноіваненком урочисто вручили ключі від 25 шкільних автобусів та документи на них керівникам навчальних закладів районів. Як повідомляється на сайті ОДА, транспорт для школярів придбано шляхом публічних закупівель за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Зокрема, 19,8 мільйона гривень надійшло субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а 17 мільйонів гривень виділили безпосередньо місцеві бюджети. Середня вартість одного автобуса склала 1 мільйон 320 тисяч гривень.

фото kr-admin.gov.ua

На цих автобусах підвозитимуть учнів із віддалених сіл до опорних шкіл районів області.

Про російське походження цих автобусів йдеться у сюжеті ТСН.

Як виявляється, за документами ці транспортні засоби є українського виробництва, а насправді ж, їх поставляють з Росії готовими на 95%, як пасажирські. В Україні автобуси ПАЗ лише переробляють під шкільні і кріплять своє тавро.

Виробник “Мрії” завод ПАЗ входить до холдингу “Газ”, який також виробляє автомобілі “Урал” для російської армії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар