За добу в АТО загинули двоє українських військових

© 112.ua

Луганський напрямок. Районами бойової активності були Попасна з її околицями та Станиця Луганська. Там бандформування активізувалися надвечір, використовували міномети, гранатомети і стрілецьку зброю. У Попасній зафіксовано діяльність снайпера противника. У районі Бахмутської траси, де активність ворога добою раніше була найбільшою, вчора було абсолютно спокійно.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, 3 з них – із застосуванням мінометів.

Донецький напрямок. Тривають бойові дії високої інтенсивності. Артилерія застосовувалася вчора двічі – у Луганському та в районі Донецького аеропорту. Міномети застосовувалися вздовж усієї лінії фронту. Особливо активними сили окупантів вчора були на північних околицях окупованої Горлівки – у Зайцевому та Майорську – де ворог використовував бронетехніку та міномети.

За підрахунками Генштабу, по захисниках Зайцевого противник випустив більше 100 мін впродовж доби. В Авдіївці, головній «гарячій точці» минулих тижнів, важке озброєння застосовувалося рідше. Більшою мірою бандформування обстрілювали позиції сил АТО у промзоні з гранатометів та кулеметів. Середня тривалість кожної з таких атак – одна година.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, зокрема 17 – з мінометів та артилерії.

Маріупольський напрямок

Так само неспокійно залишається і на цьому напрямку. Найгарячіші ділянки напрямку – на півночі (район Мар’їнки-Красногорівки) та півдні (Широкине). На обох ділянках найбільша активність ворога припадає на темну пору доби – тоді бандформування широко застосовують міномети. Також у Широкиному вони вчора пізно ввечері провели артилерійський обстріл сил АТО. Вдень противник провокує наших військових, відкриваючи вогонь зі стрілецької зброї. Зокрема, у Мар’їнці ще засвітла був активним снайпер противника. Також вчора по одному мінометному обстрілу наших позицій фіксувалося у Тарамчуці, Талаківці та Водяному.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Противник продовжує вести повітряну розвідку. Вчора в районі проведення АТО відбулося 2 польоти ворожих БПЛА – на світлодарській дузі та на Маріупольському напрямку.

Інформація ГУР МОУ

Командування противника видало розпорядження про придушення засобами РЕБ та збиття БПЛА СММ ОБСЄ. У якості заохочення за кожний збитий БПЛА бойовикам надається тижнева відпустка та 3 л етилового спирту, придатного до вживання пероральним шляхом.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Підтверджені втрати противника за минулу добу – 1 загиблий та 4 поранених окупантів. Окрім цього, у ніч з п’ятниці на суботу в рефрижераторі у Росію було вивезено 19 тіл загиблих військовослужбовців ЗС РФ.

Зафіксовано чергові факти постачання пально-мастильних матеріалів з Росії

До залізничних станцій Дебальцеве та Іловайськ  залізничними ешелонами було переміщено 21 цистерну з пальним для потреб окупантів.

Двоє мешканців Донбасу повернулися до мирного життя завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома»

Один з них приєднався до бойовиків т.зв. «ДНР» навесні 2014 року і охороняв адміністративні будівлі міста Лиман Донецької області. Після звільнення міста від окупантів чоловік, побоюючись кримінальної відповідальності, виїхав до Росії. Зрештою, спільними зусиллями родини та за сприяння спецслужби, колишній бойовик повернувся в Україну і почав активно співпрацювати зі слідчими. Другий чоловік працював в окупаційній адміністрації Луганська – так званій «податкової інспекції «ЛНР». Незадовільні умови праці, зверхнє й упереджене ставлення до луганчан з боку російських наглядачів змусили його покинути цю невдячну роботу і почати співпрацю з СБУ.

Збройні Сили України проводять інструкторські заняття напередодні масштабних тренувань у вересні

Командувачі оперативних командуван «Захід», «Південь», «Північ» і «Схід» разом з начальниками всіх родів військ проходять інструкторсько-методичні заняття для досягнення єдиного розуміння дій в ході бригадних навчань. У вересні цього року буде проведено вісім бригадних навчань із залученням понад 8 тисяч військовослужбовців.

????????????????????????????????????

 

Західні союзники допомагають українському війську

Зокрема, вчора ЗСУ отримали п’ять автомобілів «Буртек» від Збройних сил США.

Машина виконує функції карети швидкої допомоги і розроблена на базі автомобіля «Хаммер». Вона може перевозити чотирьох поранених військових на ношах або шістьох сидячих. Кабіна обладнана системами опалення та кондиціювання, подачі кисню та іншими необхідними засобами для надання першої медичної допомоги. Всього США планує передати Україні 40 автомобілів. Після тренувань з керування та застосування машин, вони відбудуть до району проведення АТО для більш ефективної допомоги нашим захисникам.

212223

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2526

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Поширити:

Залишити коментар:

коментар