Вище керівництво кропивницької льотної академії погоріло на хабарі

Під час отримання хабара в розмірі 170 тис. євро затриманий т.в.о. ректора Національного авіаційного університету (філією даного університету є Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету, що знаходиться у Кропивницькому).

Голова СБУ доповів Президентові про затримання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету під час отримання хабаря – пише УНІАН.

Про це написав у Facebook прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко.

“Щойно Голова СБУ доповів Президентові про затримання т.в.о. ректора Національного авіаційного університету під час отримання хабаря в розмірі 170 тисяч євро. Операцію проведено спільно з НАБУ і Антикорупційною прокуратурою”, – йдеться в повідомленні.

На сайті університету зазначається, що т.в.о. ректора університету є Володимир Харченко. Попередній в. о. ректора був також звільнений з посади фінансові схеми.

Як повідомляє прес-служба СБУ, правоохоронці встановили, що посадовець через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті. Співробітники спецслужби спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро затримали т.в.о ректора та адвоката у робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі 100 тис. євро.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. Зауважимо, що на сайті університету зазначається, що т.в.о. ректора університету є доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат  Державної премії України в галузі науки і техніки Харченко Володимир.

Попередній в. о. ректора Римвідас  Хращевський був також звільнений з посади за фінансові схеми з вимивання коштів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар