Кіровоградщина: хто отримає 3,2 млн грн на будівництво?

Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації акцептувало пропозицію ТОВ «Кіровограджилстрой» щодо будівництва за 3,2 млн грн очисних споруд та розподільчої системи водогону в смт. Новоархангельськ.

Про це йдеться у віснику державних закупівель – пише центр медіарозслідувань “Прозоро“.

За даними тендерної документації протягом 2016-2017 року підприємство має збудувати на території селища комплекс споруд з очищення води та систему трубопроводу котрим дана вода буде доставлятись до осель жителів населеного пункту.

До участі у тендері було допущено три компанії. З найдорожчою пропозицією – 3,38 млн грн, виступило ПП «Механомонтаж-2010», власником якого є житель Кропивницького Черевко Сергій Миколайович. А от найбільш вигідну пропозицію, з фінансовою точки зору, запропонувало ПАТ «Кіровоградгідроспецбуд», яке запросило за свої роботи 3,175 млн грн. За даними держреєстру засновником акціонерного товариства є Українська державна корпорація по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд», а от кінцевими бенефіціарними власниками є жителька міста Кременчук Валентина Дубовик та кропивничанка Валентина Яціків.

Остання окрім того, що є власницею ряду фірм – ППФ «Сагрі», ПП «Агрооптсервіс», ТОВ «Видавничий дім – «Ведомости-Плюс», ТОВ «Океан» та ТОВ «Міжнародна юридична компанія «Євролойєр», так ще й є рідною сестрою братів-олігархів Шарових, які свого часу були депутатами Верховної та міської ради.

Переможцем же торгів було обрано ТОВ «Кіровограджилстрой», яке запропонувало ціну на 25 тисяч дорожчу від найбільш вигідної, однак пообіцяло виконати роботи протягом 115 календарних днів, що на 17 днів швидше від пропозиції «Кіровоградгідроспецбуд». Згідно протоколу №4 оцінки пропозицій конкурсних торгів, цінових пропозицій, саме швидкість виконання робіт й стала вирішальною при виборі переможця.

За даними держреєстру власницею ТОВ «Кіровограджилстрой» є Бичехвіст Людмила Анатоліївна, яка у 2010-му році балотувалась у депутати Кіровської районної в місті ради від політичної партії «Єдиний центр». Ще наприкінці минулого року підприємство належало Бондаренко Олексію Івановичу та власнику десятка фірм Ларжевському Петру Михайловичу, екс-кандидату на крісло депутата облради від БПП «Солідарність», якого окрім цієї фірми з Людмилою Бичехвіст пов’язує спільний бізнес – ТОВ «Данкор».

Крім того у 2010-му Ларжевський, як і Бичехвіст, був кандидатом від «Єдиного центру», однак балотувався до міської ради тоді ще Кіровограда.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар