Депутати Кіровоградської облради не дали дозвіл на вивчення надр літієвого родовища

Сьогодні, 26 серпня, депутати Кіровоградської обласної ради не проголосували за проект рішення “Про погодження клопотання ПАТ “Державна акціонерна компанія “Українські поліметали” щодо надання спеціального дозволу на користування надрами Полохівської ділянки літієвих руд”. 

Пропозицію підтримали лише 18 депутатів облради.

“Погодити клопотання публічного акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Українські поліметали” про надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, Полохівської ділянки літієвих руд корисної копалини загальнодержавного значення, на території Маловисківського району”, – пишеться у проекті рішення.

Як повідомив директор ПАТ “Українські поліметали” Костянтин Лісничий вони хочуть отримати дозвіл на 5 років для геологічне вивчення надр Полохівської ділянки літієвих руд.

Нагадаємо, Кіровоградська обласна рада 20 травня надала дозвіл ТОВ «Українські рідкісні метали» на користування  Полохівським родовищем літієвих руд. Родовище розташоване в Маловисківському районі Кіровоградської області і його записи літію оцінюються як одні з найбільші в Європі.

Читайте також: У Кіровограді судитимуться з облрадою через найбільше літієве родовище Європи

Після цього в адресу облради посипалися мітинги, судові позови та шквал критики, оскільки, як виявилося, частина громади Маловисківщини виступила проти розробки літієвого родовища “Державна акціонерна компанія “Українські поліметали”.

Читайте також: Найбільше літієве родовище Європи депутати віддали партнерам Саши Браслєта

Поширити:

Залишити коментар:

коментар