В Олександрії відбудеться хресних хід Московського патріархату

5 вересня  в Олександрії священики УПЦ Московського патріархату пройдуть хресним ходом з чудотворною іконою Божої Матері “Призри на смирение”.

Про це інформує “Моя Олександрія”.

Ікона “Призри на смирение” ХІХ століття, що знаходиться в Введенському чоловічому монастирі Києва, є списком образу 1420 року. Ікона прославилася відбитком лику Богородиці на склі, яке прикривало ікону, але не торкалося її. Незвичайне явище виявили 1 серпня 1993 року. У 1995 році Священний Синод УПЦ ухвалив вважати ікону чудотворною, передає прес-служба.

В Олександрії ікона прибуде з благословення митрополита Онуфрія.

Нагадаємо, Національний інститут стратегічних досліджень при Раді нацбезпеки і оборони України опублікував аналітичну доповідь «Україна та проект «Русского мира», в якій констатував: діяльність Московського патріархату засвідчує солідарність з диктаторським режимом Владіміра Путіна. Для Росії – МП перспективний інструмент із утримання України взоні власних геополітичних впливів. Експерти цього інституту Сергій Здіорук і Володимир Токман через ЗМІ закликають українську владу змусити УПЦ МП змінити назву та не приховувати справжню залежність від РПЦ, а також відібрати у неї національні святині.

10 причин відмосковлення церкви

Поширити:

Залишити коментар:

коментар