У Знам’янці створено 68 ОСББ

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Відповідно до Закону України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», багатоповерхівки  нашого міста повинні були створити ОСББ. Журналісти видання Кomora.info розповіла про ситуацію зі створення ОСББ у Знам’янці.

«На сьогоднішній день у м. Знам’янка створено 68 ОСББ, в які входять 70-т будинків.  Всього  на території міста налічується 153  багатоповерхівки. Є й ті, які ще не визначилися у тому чи створювати їм об’єднання співвласників чи призначати управитилем КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг», як це зробили інші (36 будинків). Зазначене підприємство буде надавати такі ж самі послуги, як і надавало до його створення ЖКГ. З тими будинками, які ще не визначилися у тому, що робити далі, то для них буде оголошено конкурс КП, які можуть обслуговувати їх. Наразі, готується необхідна документація», – розповіла головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури ЖКГ Інна Токарь.

Нагадаємо, що відповідно до згаданого закону, якщо до 1 липня 2016 року в багатоквартирному будинку не буде створено ОСББ, і не буде прийнято рішення про іншу форму управління (самими співвласниками чи обраним ними управителем), то управління таким будинком здійснюватиме управитель, якого обере орган місцевого самоврядування.

Це, звісно, не позбавляє співвласників права з часом відмовитися від такого управителя (згідно з законом, договір з управителем укладається лише на один рік, із можливою пролонгацією), однак якийсь час пожити із ним доведеться.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар