У Кропивницькому “Укрпошта” урочисто погасила конверт з новою назвою міста

Сьогодні, 23 серпня, до святкових заходів у Кропивницькому долучилася Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта». З нагоди відзначення 25-ої річниці незалежності України на Головпоштамті обласного центру відбулася урочиста подія – погашення маркованого художнього конверту з присвяченого визначній у житті кожного українця даті.

Спеціально з нагоди ювілею УДППЗ «Укрпошта»  підготувало спеціальний художній конверт з оригінальною маркою та спеціальним поштовим штемпелем – «До 25-річчя незалежності України». Впродовж двох днів, 23 та 24 серпня, урочисті погашення будуть проведені в 17 дирекціях «Укрпошти».

Погашення у Кропивницькому цьогоріч виявилося особливим. Символічно, що напередодні свята вперше на поштовому штемпелі викарбуване нове ім’я одного з найкращих міст України. Відтепер листівки і конверти з ім’ям Кропивницький розлетяться по всьому світу.

Почесне право здійснити погашення конверта отримали в.о. директора  Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Тетяна  Капустіна, директор департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської облдержадміністрації Олександр Корнюша та юна філателістка з Кропивницького Олеся Семко.

“Це чудова традиція “Укрпошти”, відзначати визначні і пам’ятні дати такою процедурою спеціального погашення, – відзначила у своєму вітальному слові Тетяна Капустіна. – 25 років Незалежності України – це надзвичайно важлива дата у житті кожного українця. На жаль сьогодні, разом із почуттям гордості за свою державу, наші серця сповнені смутком через ту надзвичайно високу ціну, яку платить наш народ за право жити у вільній і незалежній Україні. Та ми сповнені оптимізму. Ми добре усвідомлюємо, що державу творить людина і ми добре розуміємо, що від кожного з нас залежить в якому світі житимуть наші діти й онуки. А наш народ, як показала багатовікова історія, неможливо поставити на коліна. Тож нехай цей святковий день стане нагодою для єднання усіх українців навколо ідеї державності і соборності, а красивий штемпель “Кропивницький” об’єднає нас, містян в ім’я розвитку і майбутнього нашого чудового рідного міста”.

Конверти із спеціальним погашенням і підписами учасників урочистості будуть передані на зберігання до обласного краєзнавчого музею та зберігатимуться в обласній дирекції “Укрпошти”.

Тираж ювілейного поштового конверта складає 400 тисяч примірників і це чудовий подарунок українським філателістам і бажаний подарунок колекціонерам інших країн. У такий конверт можна вкласти вітальну листівку і привітати своїх рідних, друзів чи ділових партнерів. На конверті зображено квіткову композицію у вигляді віночка і міститься надпис: «День незалежності України». На марці: композиційне зображення карти та прапора України та надпис Україна 2016 «25 років».

unnamed (6)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар