Завтра на кропивничан очікує хода вишиванок та святковий концерт

Завтра, 24 серпня, о 17.00 від пам’ятного знаку Янгола-охоронця розпочнеться хода вишиванок.

Учасники ходи організовано пройдуть від Янгола-охоронця до площі Богдана Хмельницького, де відбудеться короткий урочистий мітинг. О 18:00 розпочнеться концерт.

«Оскільки цьогоріч ми святкуватимемо 25-річчя з дня проголошення Незалежності України, виникла пропозиція розширити наш традиційний захід. Ми не обмежимося одним маршем у вишиванках. Запрошуємо всіх разом з нами відсвяткувати цю знаменну дату», – розповів Сергій Капітонов.

Голова ВГО «Сокіл» Геннадій Маламен розповів про основні акценти, які завжди були розставлені націоналістами під час святкування річниці Незалежності. Також він повідомив, що для присутніх буде проведений святковий концерт, де виступлять патріотичні українські гурти. Зокрема, містяни та гості обласного центру зможуть почути пісні у виконанні гуртів Go_A та «Проти Течії». Під час урочистостей активісти «Соколу» вже традиційно збиратимуть кошти на потреби українського вояцтва.

В свою чергу, до організації дійства до Дня Незалежності долучилися керівник відділу просвітництва обласного художнього музею Олена Степанок, ГО «Об’єднання українок «Яворина» Кропивниччини та ГО «Центр перукарів Кіровоградщини». Внаслідок тісної співпраці організаторів народилися ідеї проведення художньої виставки «Козацька звитяга», а також акцій «Прочитай свою вишиванку» та «Коса – дівоча краса». Серед іншого, студентська молодь пропонує цікаву акцію «Патріотичний боді-арт».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар