У Кропивницькому під час урочистостей до Дня Прапора дитина втратила свідомість

Сьогодні, 23 серпня, у Кропивницькому, під час урочистостей на честь Дня Прапора біля пам’ятника Т. Г. Шевченку, дітям, які стояли коридором в українських національних костюмах, масово ставало зле. Одна дівчина навіть впала, втративши свідомість.

Сталося це прямо під час виступу голови обласної ради Олександра Чорноіваненка.

Хлопці, які стояли поруч, швидко підняли дівчину і віднесли на лаву поряд, а єдина бригада медиків, яка знаходилась на заході, надала їй першу допомогу, і забрала до лікарні. Впавши юна дівчина сильно вдарилася підборіддям.

Далі зле стало ще трьом дівчатам та хлопцю. Їх теж відвели на лаву в холодок, і намагалися відпоїти водою, знімаючи з них елементи костюмів, через які, зважаючи на високу температуру повітря, створювалась задуха.

Як вдалося дізнатися Першій електронній, за організацію заходу відповідала Кіровоградська ОДА, а у національні українські костюми були одягнені учні Кіровоградського облкомплексу (гімназії-інтернату – школи мистецтв), яким керує Анатолій Коротков. Чи доцільно було тримати дітей, одягнених у масивні національні костюми на спеці, ми запитали у начальника управління комунікацій з громадськістю ОДА Віталія Останнього.

Він розповів, що дівчина, яка втратила свідомість на заході, вже перебуває на репетиції у школі мистецтв, і з нею все гаразд. Чиновник запевняє, що дітей не тримали довго на відкритому сонці.

“Їх же не тримали там дві години. Діти прийшли туди близько 8.30, їм роздали кульки, і відвели у тінь. Перед початком, десь за 10 хвилин, їх вишикували біля пам’ятника. Тобто, вони стояли там хвилин 40. Можливо спека та хвилювання спричинили погіршення самопочуття. На місці була швидка, яка відразу надала їй допомогу”, – розповів Віталій Останній.

У міськраді Кропивницького через цей випадок розпорядилися скоротити час заходів, які заплановані на 1 вересня за участю дітей.

“Діти після відпочинку непідготовлені до навантажень. Ми будемо наполягати, щоб урочисті лінійки проходили зранку, поки немає сонця, і були не довше 30 хвилин”, – розповіла керівниця управління освіти Лариса Костенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар