Начальник управління освіти звинуватила кропивницьких активістів у некомпетентності

Управління освіти міської ради Кропивницького не має подвійної бухгалтерії, всі фінансові операції по галузі освіти проводяться прозоро, а тендерні процедури відбуваються відкрито і публічно. 

Нагадаємо, вчора кропивницькі активісти Дмитро та Олена Сінченки розповіли, що показники витрат на харчування управлінням освіти міськради Кропивницького за грудень 2015 відрізняються від показників зареєстрованих на порталі “E-date”.

Читайте також: В управлінні освіти Кропивницького «загубився» понад мільйон гривень?

На цьому наголосила начальник управління освіти Лариса Костенко, коментуючи розміщену в мережі Інтернет інформацію з претензією на “моніторинг фінсової діяльності управління” – повідомляє сайт КМР.

“На жаль, поки що наші громадські активісти не повністю володіють нормативною базою тендерних закупівель і звітування за їх результатами, – акцентувала увагу Лариса Костенко. – Через це їхні “сенсаційні” висновки, які базуються на порівнянні нашої звітності на єдиному фінасовому веб – порталі “E-date” і офіційно наданої нами інформації про усі тендерні закупівлі, розвалюються як картковий будиночок. Будь-який користувач, який має змогу зайти на “E-date” побачить, що там великими літерами позначено – ПОРТАЛ ПРАЦЮЄ У ТЕСТОВОМУ РЕЖИМІ. І працює він так до сьогоднішнього дня, хоч з 1 липня поточного року було обіцяно надати йому офіційний статус.

Тестовий режим – це значить постійні модернізації, модифікації, зміни, налаштування. Якийсь час система реєструвала лише купівлі із загального фонду, не заносила до реєстру операції зі спеціального фонду, до 1 липня приймалися звіти не за всіма формами. Одним словом, тестування – є тестування і в жодному разі не можна у своїх висновках опиратися на дані, отримані з джерела, яке проходить режим тестування, переконана начальник управління.

“Ми готові надати представникам засобів масової інформації вичерпну інформацію по всім тендерним процедурам, – підкреслила Лариса Костенко. – У нас відсутні приховані операції, у цьому можна переконатися”.

Таким ж безпідставними є звинувачення у непрозорості і закритості тендерних процедур, відзначила керівник галузі освіти Кропивницького.  Усі розкриття тендерних пропозицій здійснюються публічно, за присутності преси і громадськості. А от рекламувати себе, як радять активісти, виконавчий орган міської ради не має права. Так наполягає сьогодні чинне українське тендерне законодавство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар