На центральній вулиці Кропивницького демонтують напівзруйновані сараї

Аварійність стану підсобних приміщень у подвір’ї житлового будинку по вулиці Великій Перспективній, 10 у Кропивницькому стала причиною термінового скликання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під орудою заступника міського голови Олександра Мосіна вчора, 17 серпня.

Нагадаємо, ці напівзруйновані господарчі будівлі та погріби Андрій Райкович під час понеділкової апаратної нарди назвав “сараями та копанками” і розпорядився з ними розібратися.

Як повідомив під час засідання  відповідальний секретар комісії Олексій Гненний, багато років на дворовій території, що прилягає до будинків №№ 10, 10а, 8/4 по вул. Великій Перспективній у Кропивницькому та перебуває на обслуговуванні комунального підприємства ЖЕО №2 знаходиться напівзруйновані сараї та погреби.

За його інформацією, технічний стан будівельних конструкцій споруд мають численні пошкодження та деформації, або зовсім зруйновані від фізичного зношення, пожеж, атмосферних факторів: дощу, снігу, вітру.  За висновками експертів, суцільний дерев’яний дах та балкове перекриття пошкоджені та відновленню не підлягають. Цегляні стіни та міжпростінкові перегородки мають відхилення від вертикалі, а на окремих ділянках зруйновані зовсім. Внутрішня повздовжна стіна між двома рядами зблокованих підсобних приміщень має значні руйнації. Всередині приміщення завалені побутовим та будівельним сміттям.


Існуючий стан будівельних конструкцій погрожує раптовим обвалом  і може спричинити травмування перехожих та мешканців міста, у першу чергу дітей.
Забруднення та антисанітарія негативно впливають на довкілля та підвищують техногенну небезпеку загальноміської території спільного користування.
В цілому стан надвірних господарських не функціонуючих підсобних приміщень експертним звітом, виконаним ПАТ «Кіровоградагропроект», визнані аварійними з пропозицією ліквідації осередку джерела небезпеки.

Відповідно, комісія прийняла рішення доручити головному управлінню житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради  спільно з Комунальним підприємством ЖЕО № 2 розробити заходи з визначенням підрядника виконання робіт щодо демонтажу напівзруйнованих сараїв  на подвір’ї  житлового будинку по вул. Великій Перспективній, 10, які  перебувають в аварійному стані та не мають власників.

Одночасно,  міський відділ поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області під час проведення демонтажу підсобних приміщень мають забезпечити охорону громадського порядку.

за матеріалами сайту КМР
Поширити:

Залишити коментар:

коментар