У Кропивницькому будівельна інспекція оштрафувала власника приміщення, яке “поглинуло” 4 берези

Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області наклало штраф на власника будівлі по вул. Великій Перспективній біля готелю “Київ”.

Нагадаємо, що у результаті цього будівництва було засклено 4 берези.

У відповіді на звернення до ДАБІ активіста Максима Сінченка, зазначено, що забудовник не надав до відомства декларацію про початок будівельних робіт, що є порушенням Закону. За таке порушення власника приміщення Карпова В. Ю. було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу за ч.7 ст. 96 КУпАП. Крім того, ДАБІ було видано приписи про припинення будівельних робіт та усунення порушення вимог законодавства. Простіше кажучи, прибудову, якою оббудували стовбури дерев доведеться демонтувати.

фото документу зі сторінки Максима Сінченка у соцмережі Фейсбук

Як пише у своєму Фейсбуці Максим Сінченко, штраф згідно цієї статті становитиме від 8,5 тис. грн. За його словами, це вже не перше покарання через забудовубіля готелю “Київ”.

“Трохи раніше за результатами перевірок будівництва біля готелю «Київ» на Рафаела Санасаряна був складений протокол спецінспекції, який передбачає штраф у сумі 1 700,00 грн., протокол екоінспекції, який передбачає штраф 850,00 грн. та відшкодування 200,00 грн”, – пише активіст.

Проте, як ми бачимо, штраф ДАБІ було накладено на власника будівлі, а не на орендаря, який безпосередно і розпочав будівельні роботи без дозволу. Як відомо, ним є депутат міськради Кропивницького Рафаел Санасарян. Як він запевняв у коментарі нашому виданню, ці роботи є реконструкцією фасаду, а не будівництвом, тому, на його думку, не потребують дозволів від ДАБІ.

Зазначимо, що на думку інспектора Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області, який дослідив стан дерев, березам навіть пішло б накористь те, що їх “засклили”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар