Прокуратура Кіровоградщини відкрила кримінальну справу за фактом отруєння 17 пластунів

Прокуратурою Кіровоградщини у рамках кримінального провадження встановлюються причини масового отруєння дітей.

Прокуратура Кіровоградської області контролює хід розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за фактом захворювання 17 дітей, які є членами Національної скаутської організації України «Пласт» в літньому мандрівному таборі, інформує прес-служба відомства.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.
На даний час встановлено, що загальна кількість дітей, що перебували у мандрівному таборі складає 39 осіб, з яких 17 з діагнозом гастроентерероколіт та харчова токсикоінфекція госпіталізовано до КЗ «Центральної міської лікарні м. Кропивницький». Харчове отруєння діти отримали повертаючись з табору в Черкаській області.
Задля встановлення причин отруєння Держсанепідемслужбою проводяться відповідні дослідження.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, 15 серпня, у Кропивницькому зробили вимушену зупинку пластуни, які їхали з Черкас. Після вживання їжі дорогою частині дітей стало зле. У результаті, 17 пластунів було госпіталізовано до Центральної міської лікарні Кропивницького.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар