СБУ депортує нігерійця-нелегала, якого затримали у Кропивницькому

У місті Кропивницький під час проведення рейду в рамках спільної із міграційною службою області операції «Мігрант», по місцям компактного проживання іноземців, співробітникиами СБ України затримано громадянина Федеративної Республіки Нігерії Огунтуаса Одунаьо, 26.12.1986 р.н.

Прес-служба УСБУ в Кіровоградській області повідомляє, що нігерієць з 2009 року проживав та пересувався територією України без легальних документів та за недійсним паспортом. До України іноземець прибув у 2009 році нібито на навчання в одному з престижних місцевих вишів, де компактно проживає близько 2 тисяч іноземних студентів.

За порушення правил перебування на території України на іноземця складено адмінпротокол та притягнено до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні». Зважаючи на тривалий терміни нелегального знаходження на України та невизнання своєї провини нігерійцем, було прийнято рішення про примусове видворення його за межі України із забороною в’їзду на три роки.

Зважаючи, що у встановлені законодавством терміни нелегальний мігрант Україну не залишив та відповідно був затриманий СБ України спільно із співробітниками міграційної служби.

На даний час громадянин Нігерії поміщений до Чернігівського пункту тимчасового тримання іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають в Україні, для проведення ідентифікації особи та подальшого примусового видворення за межі країни.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар