РНБО: один український військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані в зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Бойовики здійснювали обстріли і збройні провокації по фронту, що тягнеться від села Лопаскине до Станиці Луганської. Неспокійно було в районі села Жовте, де ворог відкривав вогонь БМП, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, та в районі Станиці Луганської – бандформування застосували гранатомети і стрілецьку зброю.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, найбільшою гарячою точкої на напрямку була Новоолександрівка. Бойовики випустили 8 снарядів зі 122-мм артилерійських установок та 13 мінометних мін калібром 120 міліметрів. У сусідній Новозванівці бойовики застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. Також поодинокі збройні провокації були зафіксовані біля села Кримське та Старий Айдар.

Усього на Луганському напрямку бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню, двічі використовуючи важке озброєння та ще двічі бронетехніку.

Донецький напрямок

Половина обстрілів відбулися на Світлодарській дузі та в районі Авдіївки. Поблизу селища Луганське бойовики вели майже безперервні обстріли позицій сил АТО з 17:35 до 20:45.

Стріляли з БМП,  гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Біля Авдіївки незаконні збройні фомування відкривали вогонь з широкого спектру гранатометів та стрілецької зброї, і випустили 28 мінометних мін. Ворожі міномети також задіювалися в районі Невельского та Майорська. Усього на напрямку бойовики випустили 42 міни. Також біля Зайцевого окупанти застосували гранатомети, стрілецьку зброю та здійснили один обстріл з БМП у темну пору доби.

Усього на Донецькому напрямку відбулося 16 обстрілів з боку бойовиків, 4 з них – із важкої зброї.

Маріупольській напрямок

Найбільша кількість обстрілів була на Маріупольському напрямку – 31 обстріл. Бої велися по всій лінії фронту, починаючи з 05:24 ранку до самої півночі. Бойовики активно застосовували БМП, а також гранатомети і стрілецьку зброю, поблизу Старогнатівки, Мар’їнки, Широкиного та Богданівки. Також ворог чотири рази відкривав вогонь з 82- та 120-мм мінометів біля Красногорівки та Мар’їнки. Ці обстріли мали суто провокативний характер, адже бойовики випускали по одній міни і лише раз відстріляли 6. Українські військовослужбовці захистили свої рубежі та відкривали вогонь у відповідь, щоб загасити вогневі точки противника.

За минулу добу один український військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення.

Втрати ворога

За минулу добу один окупант  загинув, шестеро отримали поранення. Втрати понесли так звані  «11-й» та «9-й полки», а також «7-а бригада» російсько-окупаційних військ.

Бойовики продовжують вести розвідку сил АТО. Вчора зафіксовано використання семи безпілотних літальних апаратів. Один запускався безпосередньо з території РФ.

Інформація ГУР МОУ

Російське командування готує чергову провокацію на лінії зіткнення з метою дискредитації ЗСУ. Вчора так звана «7-а окрема мотострілецька бригада»  (Дебальцеве) провела підготовку підриву однієї з  власних передових позицій у районі села Нижнє Лозове. Підрив заплановано  здійснити сьогодні у присутності кореспондентів російського телеканалу  “Life News” як свідчення використання силами АТО артилерії великого калібру.

Серед бойовиків збільшується  кількість випадків нервових зривів з огляду на втомленість від бойових зіткнень та невизначеність  перспектив завершення збройної агресії Росії проти України.

9 серпня, після значних втрат внаслідок повторного використання демаскованих вогневих позицій в авдіївській промзоні, бойовики артилерійської бригади розташованої в Донецьку навмисно підірвали боєприпаси поблизу пункту управління бандформування. Внаслідок цього отримав важкі поранення 60-річний командир бригади Олександр Немогай. Зараз він перебуває у важкому стані в Донецькій  обласній клінічній лікарні ім.Калініна. Також вчора заступник командира гаубичного артилерійського дивізіону  так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Дебальцеве) Олександр Запольський, перебуваючи у стані  сильного нервового збудження, наніс важкі тілесні ушкодження кадровому російському офіцеру у відповідь на погрози застосувати зброю, щоб змусити  обстріляти сили АТО та помешкання мирних мешканців.

Зафіксовано чергові факти перекидання з території Росії озброєння та  військової техніки. До до села Кузнеці Новоазовського району прибули шість танків, три самохідні  артилерійські установки, два БМП; до міста Сорокине (колишній Краснодон) завезли п’ять вантажних автомобілів.

Українські правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси в районі проведення АТО

У Пісках співробітники СБУ виявили сховище з великою кількістю боєприпасів. Звідти вилучили 146 мін калібру 120 міліметри та 31 детонатор до них, 19 запалювальних зарядів, 13 снарядів калібру 125 міліметрів та пороховий заряд до танкового снаряду. Встановлено, що сховище було призначене для одного з незаконних збройних формувань у складі так званої «ДНР» для ведення бойових дій проти сил антитерористичної операції.

Ще один колишній бойовик скористався програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома»

У травні 2014 року чоловік вступив до бандформування у місті Лисичанськ. Вже через тиждень він зрозумів, що дії бойовиків несуть смерть та каліцтва насамперед мирному населенню. Луганчанин залишив бандформування та переховувався в Росії. Дізнавшись про програму СБУ, він повернувся до України.

Тривають навчання українських артилеристів ВДВ

Десантники-артилеристи здійснили стрільби по батареям умовного противника, а також корегували артилерійський вогонь за допомоги дрона.

11121314151617

Артилеристи, які тренуються на Рівненщині, поліпшують бойовий вишкіл

Бійці відпрацьовували нормативи спеціальної, технічної підготовки та виконання вправ стрільб з гармат згідно курсу підготовки. Більша частина військовослужбовців бригади — це учасники бойових дій, для котрих подібні навчання – закріплення вже набутих в боях навичок.

21222324252627

Офіцерський склад одного з підрозділів ЗСУ, що дислокується на Луганському напрямку, провів заняття з вогневої підготовки

Військовослужбовці тренувалися у влучності з гранатомета РПГ-7, автомату Калашникова, кулемета «Максим», пістолета Макарова та озброєння БТР. Окрім цього, воїни-танкісти з іншого підрозділу взяли участь в бойових стрільбах і продемонстрували високу професійну майстерність.

313233

На Миколаївщині тривають командно-штабні навчання Повітряних Сил ЗСУ «Небесний щит-2016»

Вчора ударна група Повітряних Сил успішно знищила умовний військовий аеродром противника.

Для нанесення бомбового удару по інфраструктурному військовому об’єкту була сформована ударна авіаційна група до складу якої увійшли бомбардувальники Су-24 та штурмовики Су-25. Повітряні аси також перехопили умовно «ворожі» МіГ-29 та успішно вийшли переможцями з повітряного бою.

4142434445

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар