У Кропивницькому хочуть підвищити ціну на вивезення сміття

Учора, 9 липня, виконавчий комітет міської ради не підтримав проект рішення щодо збільшення вартості вивезення побутових відходів у Кропивницькому.

Про це повідомляє КМР.

З пропозицією переглянути тарифи на вивезення сміття до міської ради звернулося ТОВ “ЕКОСТАЙЛ”, яке надає такі послуги на території обласного центру. Керівництво підприємства обгрунтувало необхідність підняття плати зростанням цін на складові тарифу, у тому числі вартості захоронення побутових відходів на полігоні.

У свою чергу, члени виконкому нагадали під час засідання, що звертаючись у березні поточного року з проханням підвищити тарифи на зберігання та захоронення сміття, кервництво ТОВ “ЕКОСТАЙЛ” обіцяло не підвищувати для населення плату за його вивезення. Натомість, не пройшло і двох місяців, як у міській раді було зареєстроване звернення з пропозицією суттєво збільшити тарифи на вивезення побутових відходів.

За розрахунками економістів ТОВ “ЕКОСТАЙЛ”, плата для мешканців приватного сектора має збільшитися із 9,38 до 9,78 гривень з особи, для мешканців багатоповерхівок – із 44,90 до 48,18 гривень за метр кубічний, для бюджетних організацій – на 3,83 гривні і для інших споживачів – на 3,92 гривні.

Члени виконкому запропонували керівництву підприємства підготувати презентацію, де було б чітко видно, як зміниться якість послуги із вивезення сміття у Кропивницькому після зростання тарифів, тоді можна буде повернутися до розгляду цього питання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар